De Ledenraad is feitelijk onze eigen Raad van Toezicht binnen de NCD (of liever de Raad van Meerzicht) en is daarom uitermate belangrijk als sparringpartner van het Bestuur en de continuïteit van de NCD. De opzet van de Ledenraad is recent vernieuwd. Reden om nieuwe leden ervoor te werven onder de NCD leden.

De 6 nieuwe leden voor de Ledenraad zijn, na de verkiezingen daarvoor, bekend. Totaal hebben bijna 400 leden gestemd.
De volgende 6 NCD’ers hebben jullie voorkeur gekregen:

– Riky Boom, Directeur Time4Society Nederland
– Lisette Tanis, Directeur DE-R, Lid Raad van Advies Eviont
– Anita Lettink, VP Enterprise Strategy&Portfolio NGA Human Resources
– Sayna de Voogd, Directeur/Eigenaar De Gouden Ananas
– Bart Takkenkamp, Directeur/Eigenaar Thincc!
– Erik Eising, CEO Glen Dimplex bv

Gert Askes, de voorzitter van de Ledenraad en voorzitter van de Benoemingscommissie is zeer ingenomen met deze keuze: “We zijn erin geslaagd de Ledenraad te versterken met gedreven NCD’ers. Als team is het ijzersterk als je kijkt naar de verschillende achtergronden en ervaring. Dat is precies wat we binnen de NCD nodig hebben om met elkaar de toekomst van leiderschap en Meerzicht vorm te geven. Dat er nu 5 vrouwen en 4 mannen in de Ledenraad zitten geeft ook prima invulling aan ons diversiteitstreven!”.

Op de komende Algemene Vergadering van Leden, die op 16 juni wordt gehouden, kan iedereen kennis maken met de nieuwe leden van de Ledenraad. Dat deze nu uit 9 leden bestaat is overigens tijdelijk. Saskia van Amstel en Harry Groeneveld hebben er 1 januari 2017 twee zittingstermijnen op zitten en zullen na die tijd niet vervangen worden. Tot die tijd zullen zij de nieuwe leden ondersteunen bij het inwerken als lid van de Ledenraad.

Hier vind je alle leden van de Ledenraad.