De tweede editie van de NCD Tech Quest ging op 11 oktober van start bij Yes!Delft, een tech incubator die ondernemers helpt op te bouwen en te groeien naar toonaangevende technologische bedrijven. Hier werden we rondgeleid door het gebouw en langs diverse prototypes en start-ups. Bij de start-ups SolarMonkey, CleVR en Exo-L ontvingen we een korte presentatie over hun bedrijf.

1 2

4 5

Na de lunch gingen we op pad naar The Hague Security Delta (HSD). HSD is het nationaal veiligheidscluster waarin bedrijven, overheden en kennisinstellingen samen werken aan kennisontwikkeling en innovaties op het gebied van veiligheid. Met als gezamenlijke ambitie: meer veiligheid  én  meer banen.  Het kloppend hart is de HSD Campus, het nationaal innovatiecentrum voor veiligheid in Den Haag. Op de campus zijn 44 organisaties gevestigd van de ruim 200 HSD partners in totaal. Na het welkomstwoord van algemeen directeur Richard Franken ontvingen we een presentatie van Pieter Jansen, Co-founder van Cybersprint. Hij nam ons mee in de wereld van cybersecurity en maakte ons duidelijk dat de urgentie hoog is. Na de presentatie kregen we een korte rondleiding over de HSD Campus en gingen we langs bij de bedrijven: Novaccent en Buxx. Na de presentaties kregen we een korte indruk van de projecten die lopen bij het TNO Cyber Tread Intelligence Lab.

6 7

De dag werd afgesloten met een diner op grotere hoogte, op wel 135 meter hoogte, met uitzicht op de zee en de stad. Locatie: The Penthouse (Haagse Toren). Tijdens het diner schoof Rinke Zonneveld van InnovationQuater aan. InovationQuarter is de regionale ontwikkelingsmaatschappij voor Zuid-Holland. Zij financieren vernieuwende en snelgroeiende bedrijven, assisteren buitenlandse ondernemingen bij het vestigen in Zuid-Holland en organiseren samenwerking tussen innovatieve ondernemers, kennisinstelling en de overheid. Rinke nam ons mee naar alle ontwikkelingen die gebeuren in één van de meest innovatieve regio’s van Europa: Zuid-Holland.

8 10

Al met een al een leerzame dag. De NCD heeft de volgende Tech Quest gepland voor 18 november, waarbij een bezoek wordt gebracht aan Eindhoven en omgeving. Er kan een beperkt aantal mensen mee, dus (lid of geen lid) meld je snel aan, want vol is vol.