Op 1 november waren wij te gast bij Aegon in Den Haag voor een college over de waarde van het pensioen én de waarde van het bedrijf; een meer dan interessante avond voor de DGA door o.a. de nieuwe pensioenregelgeving.

Paul Lavrijssen trapte het college af over de waardebepaling van het pensioen. Paul werkt al bijna 40 jaar in de pensioen- en levensverzekeringswereld. Als adviseur is hij gespecialiseerd in de fiscale en juridische aspecten van pensioen. Hij gebruikte niet alleen zijn kennis die hij heeft als Register belastingadviseur, financiële planner en WFT-pensioenadviseur maar vooral ook zijn ervaring op dit gebied. Uiteraard besteedde hij veel aandacht aan de nieuwe regelgeving met betrekking tot het pensioen van de DGA per 1 januari 2017.

Gerda Briggeman, waardedeskundige, en Chris de Vries, accountant en fusie- en overnameconsultant voor PWC en Grant Thornton, namen het stukje ‘waardebepaling bedrijf’ op zich. Ze spraken over de verschillende methodes voor het verkopen van een bedrijf, de markt benadering, de inkomsten benadering en de activa benadering. Maar het belangrijkste: een gedegen voorbereiding.

Dat het onderwerp de deelnemers behoorlijk bezighoudt bleek aan de discussies tijdens de borrel na het college. Het is een onderwerp waar we nog lang niet over uitgesproken zijn!

Lees hieronder de handouts van de presentaties:
Presentatie Paul Lavrijssen
Presentatie Chris de Vries en Gerda Briggeman