Dinsdagavond werd het College “Vraagprijs of Prijsvraag?!” gehouden in het Berghotel in Amersfoort, met als kernonderwerpen fusies en overnames. De avond was verdeeld in twee delen: het aankoop- en het verkoopproces, het proces van “geven en nemen”.

Hans de Groot (DGMC) trapte het eerste gedeelte af. Hans heeft meer dan 20 jaar ervaring in hogere financiële functies zowel in het grootbedrijf als in het MKB. De laatste 16 jaar was hij betrokken bij vele aankoop- en verkooptransacties, waarbij waardebepaling, transactievormgeving en financiering onderdeel waren van het totale proces.

Berrie Abelen nam het deel m.b.t. het verkoopproces voor zijn rekening. Hij vertelde over overnames anno 2017 en de rigoureuze levensvragen en beslissingen die er aan te pas komen. Berrie is auteur en mede-eigenaar van Adcorporate en Bedrijventekoop.nl. Organisaties die zich zowel in Nederland als daarbuiten bezighouden met bedrijfsoverdracht. Zowel als adviseur en als ondernemer heeft hij ruime ervaring opgedaan met het kopen en verkopen van bedrijven.

Tijdens het college zijn de deelnemers met veel enthousiasme aan de slag gegaan met interessante casussen en kwamen er diepgaande vragen vanuit het publiek.

Lees hier de hand-outs van de presentatie van Hans de Groot
Lees hier de hand-outs van de presentatie van Berrie Abelen