Maak het alsjeblieft allemaal simpeler. En plezant! Dat was de boodschap van Guido Thys afgelopen donderdag in het Berghotel. Hij gaf daar het college ‘8erlijk management’, gelijknamig aan zijn laatste boek. Hij doelt met deze titel op de managementprincipes van de 19e eeuw die in onze snel veranderende tijd gewoon niet meer werken.

Guido nam de deelnemers mee door 8 noodzakelijke transities om de leiding in eigen hand te houden. Harder werken werkt in ieder geval niet. Geld stroomt niet naar hard werken, maar naar waarde. Vandaar ook op nummer 1:

  1. Waarde creëren
  2. Juiste meesters dienen
  3. Juiste focus
  4. Jezelf niet langer buitenspel zetten
  5. Realisme i.p.v. utopisch gedrag
  6. Nieuwe instrumenten en oude modellen overboord gooien
  7. Accent op eigen kracht i.p.v. vervlakte saaiheid
  8. Status quo inwisselen voor flow van alledag

Waarbij punt 8 direct een mooi vertrekpunt is in deze transitie: zorg voor een stip op de horizon en je eerstvolgende stap. Is die gezet, bepaal van daaruit je volgende. Simpel!

Succes 😉