Vier simpele stappen voor een sterk eigen merk (personal brand!)

Stel, je bent onzichtbaar. Dat is in jouw beleving niet zo maar stel, een groep mensen om jou heen weet jou wel te vinden. Ze weten jou te waarderen op jouw kwaliteiten en ze zijn al ‘fan’ van jou. Prachtig maar je wilt nu die groep uitbreiden. Hoe doe je dat? Personal Branding.

Personal Branding google je, je bekijkt wat artikelen en leest wat tips met een vergelijkbare titel als dit artikel, maar nee je bent nog niet echt ‘overtuigd’ om in actie te komen. Laat mij je dan even overtuigen. Als je niet aan Personal Branding doet dan:

 • Blijf je onzichtbaar
 • Mis je (business) kansen
 • Zal je worden ingehaald door de ‘next’ generation (“Offline? Wat is dat?”)
 • Is het niet duidelijk waar jij onderscheidend in bent

Wat dan wel?

Zal ik nog doorgaan of ben je overtuigd? Dan nu aan de slag! Hoe krijg je nou in een aantal stappen jouw eigen sterke merk eruit:

 1. Wat is jouw verhaal? Er was eens … Mensen houden en onthouden verhalen. Hoe ben je gekomen tot waar je nu bent? En waarom heb je bepaalde beslissingen genomen. Laat zien wat je hebt bereikt en wat je ultieme doel is! Neem ze mee in jouw verhaal.
 2. Aan de slag! Nu al? Ja nu al. Selecteer de juiste kanalen, wie zou jij graag willen aanspreken en waar is deze persoon te vinden. Zorg dat je authentiek blijft in je uitingen én dat je waarde toevoegt. Doe je dat al? Go Pro! Maak een persoonlijke website.
 3. Praat over wat je kan. Als het goed is vind je datgene wat je doet heel leuk. Vertellen, delen, praten: word een opinieleider. Dat doe je door je Social Media up to date te houden en zichtbaar te worden. Eng? Out of your comfort zone? Zeker weten! Just do it!
 4. Blijf doorgaan. De meest gemaakte fout is enthousiast starten en dan afhaken na een week of drie. Blijf je (online) reputatie bouwen. Google jezelf regelmatig. Waar komt jouw content terecht? Geef niet op, je bent pas net begonnen.

Ok, toegegeven het is makkelijker gezegd dan gedaan. Daarom heb ik wat voor je: een eBook: de TIEN geboden van Personal FANding.

Gratis eBook de Tien geboden van Personal FANding

Wil je liever gelijk hulp? Doe dan mee met de training Personal FANding in één dag!

In één dag Personal FANding leer je:

 • Jezelf scherp te profileren door o.a. LinkedIn optimaal in te richten
 • Jouw strategie te bepalen met je eigen Persoonlijk Netwerk Plan
 • Hoe je waardevolle content creëert die anderen raakt
 • Direct actie te ondernemen en constructief te werk te gaan
 • Resultaten te meten en op te anticiperen

In de training ga je direct aan de slag en aan het eind van de dag heb je je eerste FANS gecreëerd!

Meld je nu aan

Geschreven door Karlijn L’Ortye