Stichting Jong Ondernemen is een zeer actieve organisatie die als doel heeft om ondernemerschap en zelfstandigheid te stimuleren in het onderwijs, basis- tot en met het universitair onderwijs.
Gedurende een periode van de studie wordt er in teamverband aan de hand van een eigen ondernemingsplan levensecht ondernomen met een echt product of dienst, aandeelhouders, een markt, klanten en alles wat er nodig is om een winstgevende onderneming te runnen. Aan het eind van de periode wordt de onderneming geliquideerd met de mogelijkheid om door te starten. De ondernemingen nemen ook deel aan een landelijke en Europese competitie. Diverse, huidige, welbekende ondernemingen zijn er uit voortgekomen. Kortom veel beweging in een aantal maanden. Het leer- en ontwikkeleffect is enorm. Je komt juweeltjes tegen, zowel studenten als ondernemingen.

Het doel van de begeleiding is om vooral ervaring toe te voegen aan het modulaire theoretische kader dat door de stichting en school wordt aangeboden. Naast de bedrijfsbegeleiders zijn er ook financiële begeleiders. Het zijn allemaal mensen die een relatie met het ondernemerschap hebben en hun kennis en ervaring willen toevoegen aan de teams. Het is vrijwilligerswerk waar je zelf van kan leren.

Een coördinator regelt het team van circa tien begeleiders en is de linking pin tussen de school, de stichting met de regio-aanvoerder, thans voor het Zadkine aan het Benthemplein in Rotterdam. Hoewel vrijwillig, is er voor de coördinator een vrijwilligers- en reiskostenvergoeding. De vrijwilligersvergoeding is afhankelijk van het aantal ondernemingen.

Voor aanmelding en interesse neem contact op met Jeroen Meijerink (meij@bvdemac.nl)
Meer informatie over stichting Jong Ondernemen: https://www.jongondernemen.nl/