Het SCENECS International Debut Film Festival biedt internationale startende filmmakers een platform om hun films te laten zien. “SCENECS is niet zomaar een filmfestival. Het is een filmbeleving. Als bezoeker van het festival zie je de parels van de filmmakers. Hier beleef je films als de meest gevarieerde en krachtige kunstdiscipline. Bij SCENECS wordt de wereld bij elkaar gebracht door film,” aldus festivaldirecteur Arya Tariverdi.

SCENECS is opgericht in 2006 en heeft zich in de loop der jaren flink ontwikkeld qua organisatie en programmering. Omdat SCENECS een podium is voor nieuwe (inter)nationale filmmakers, zijn de films vernieuwend en authentiek, waar de passie van de nieuwe, jonge maker vanaf spat. Iedere debuterende filmmaker kan zijn inzending insturen naar SCENECS. De programmeurs en jury bepalen welke films uiteindelijk vertoond worden, and last but not least, welke films op het Grand Gala een prijs mogen ontvangen.

Nu speciaal voor leden van NCD: een gratis passe partout!  In de week van 22 t/m 29 juni zullen de gehele week films worden vertoond in Hilversum (locaties zie website SCENECS). Deze films zijn ingezonden door nieuwe filmmakers afkomstig uit 76 landen. Naast het bezoeken van de films kan men met deze passe partouts deelnemen aan diverse activiteiten onder andere workshops en masterclasses. NCD-leden krijgen toegang tot al deze activiteiten mits er vooraf wordt gereserveerd.

Wil je gebruik maken van de passe partouts?

KLIK DAN HIER

Na aanmelding via de e-mail, ontvang je een activatiecode voor twee gratis passe partouts.

Meer informatie over het SCENECS International Debut Film Festival via de website.