Editie 2018 van de traditionele NCD Golfdag gaat de boeken in als historisch. Op donderdag 31 mei op de banen van golfclub De Scherpenbergh in Lieren wist Tim Arends een hole-in-one te produceren. Hoogtepunt op een geslaagde golfdag, gewonnen door Gert-Jan de Rooij.

De langlopende traditie van mooi en zonnig weer op het jaarlijkse golftoernooi van de NCD leek overigens doorbroken te worden. Het naderende onweer leek roet in het eten te gooien, maar vond uiteindelijk niet z’n weg naar de prachtige 18-holes golfbaan in Lieren. Daardoor kon de traditie – zon, golf, netwerken, NCD – voortgezet worden.

Dit jaar had NCD-district Gooi IV de eer om de golfdag te organiseren. Niet zonder reden, want Vreneli Stadelmaier, een van de districtsvoorzitters van Gooi IV, was de winnares van de editie van 2017. Na het indelen van de 32 deelnemers in teams en flights, was het tijd om de baan op te gaan. Na een kleine vijf uur de uitdagingen van de holes op de Scherpenbergh getrotseerd te hebben, keerden de eerste golfers terug in het clubhuis.

Winnaar Gert-Jan de Rooij

Nadat de laatste bal uit de hole was gehaald, was het tijd om samen met de rekenmeesters van de golfclub de balans op te maken. Met onder meer winnaars van de langste drive, de beste approach en uiteraard wie de beste speler van de NCD Golfdag 2018 was. Die eer ging naar Gert-Jan de Rooij van district Haarlem.

Hole-in-one Tim Arends

Een van de hoogtepunten van de zeer geslaagde dag was de hole-in-one van Tim Arends op de dertiende hole. Behalve de eer en het applaus betekent het ook dat Tim formeel kan worden ingeschreven als lid van de prestigieuze ‘hole-in-one club’ van de Scherpenbergh.

Vervolgens was het tijd voor de ‘cooling down’ op het terras, waar ook de deelnemers aan de golfclinic zich nestelden. Uiteindelijk kan worden teruggekeken op een heerlijke golfdag, waar op een mooie golfbaan mooie, interessante en goede contacten zijn opgedaan en waar de gesprekken tijdens het eten en drinken in een goede ambiance werden voortgezet.

Precies waar de NCD Golfdag voor staat: NCD-leden die een sportief evenement combineren met netwerken. Op naar de editie van 2019.