De DGA: De aap en de ezel connected

DGA Connected
De NCD heeft een nieuwe formule bedacht. Speciaal voor u als DGA. En geen kul voor de DGA, want die kennen we wel. NCD en DGA. Het wordt tijd om de DGA te kennen en met elkaar te connecten. We leggen binnen onze eigen ambiance verbindingen tussen mensen die iedere dag voor dezelfde uitdagingen en weerstanden staan. U hoort daarbij!

DGA Connected
– Brengt de DGA in kaart: wie is deze durfal?
– Verbindt unieke mensen die de durf hebben en risico lopen in het dagelijks leven door een eigen onderneming te runnen,
– Organiseert unieke ontmoetingen in een bijzondere ambiance,
– Verzamelt kennis en ervaring om te delen,
– Geeft DGA’s de ruimte om raad te vragen aan DGA-broeders en zusters
– Geeft DGA’s het podium om trots te mogen zijn op de eigen onderneming,
– Verbindt kennis, mensen en ervaring.
– Organiseert sessies samen met de politiek om zo invloed uit te oefenen

Criteria DGA
– 5% aandelen van de BV,
– ondernemer voor eigen rekening en risico,
– ondergrens van 10 fte’s.

DGA Bijeenkomst
Wees welkom op één van de DGA Connected bijeenkomsten (locatie: midden NL). Dan organiseren wij ontmoetingen met inspirerende DGA’s. Voor meer informatie neem contact met ons op via saskiakoopmans@ncd.nl

 

Waarom DGA Connected?

We zijn DEEGEEAA…. Met een beetje aardappel in de keel, klinkt dit wel lekker. We zijn eigenaar en risicodrager van een onderneming en dragen verantwoordelijkheid over mensen, hun werkplek, opdrachtgevers en alle andere zaken die een onderneming toebehoren. We zíjn de onderneming…
DGA: het is een woord dat snel en kort wordt uitgesproken. Alsof de inhoud niet noemenswaardig is. D-G-A, tenminste… zo lijkt het.
Directeur-Grootaandeelhouder klinkt toch even anders…. Overal waar je directeur voor zet klinkt machtig… als de Aap op de rots. Maar in Nederland zijn Directeuren graaiers…laaielichters, willen macht hebben… denken alleen aan zichzelf,…. Thuis roep je het woord maar niet: doe is effe normaal! Schaamrood op de wangen…sssttt… dga-atje dan?

De Aap op de rots, dat zijn wij… de dga’s… en als wij het beroemde boekje van Fentener van Vlissinger ernaast leggen dan zijn ondernemers ook Ezels. Want wie is zo dom om ondernemer te worden? Dan moet je toch echt van lotje getikt zijn… je moet wel een ezel zijn. De kunst van het ondernemen…..miskleunen, en verliezen…

De ezel…dat zijn wij…de dga’s. Want we worden door werknemers geregeerd, door de accountant gecontroleerd en door de klant afgezet. Au!

Nee, dat is niet helemaal waar. De DGA is een ras-optimist, creëert banen, weet klantbelangen om te zetten in klinkende munt en ziet altijd alle positief… is zelfvoorzienend, houdt niet zijn hand op en creëert juist groei voor de economie. Het fundament van onze nieuwe economie nu grote multinationals zullen gaan verdwijnen…DGA, wie ben je eigenlijk?

Als we het zelf als niet weten als DGA, hoe kunnen we dan anderen uitleggen? Peinzend zijn we bij de NCD gaan nadenken wie nu in Nederland de DGA goed in kaart heeft gebracht. We hebben gezocht naar een opleiding voor DGA’s, maar die is niet gevonden. We hebben onafhankelijke belangenclubs gezocht en niet gevonden. Wel belangenclubs voor ondernemingen en ondernemen. Maar niet voor de ondernemer: de DGA, de mens.

De DGA, hoog boven de massa uitstekend is niet van de clubjes en opleidingen. Geen tijd voor cluppies. Dat is nu voortaan anders… de DGA komt bij de NCD thuis.

Meld je nu hier aan voor de bijeenkomst voor DGA’s op 24 mei!

Gerard van Vliet en Paul Brussaard