Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

NCD Nieuwjaarsbijeenkomst 2018

25 januari @ 16:30 - 19:00

Gratis

NCD NIEUWJAARSBIJEENKOMST 2018

Graag brengen wij samen met jou een heel bijzondere toost uit: een toost op het 65-jarige bestaan van de NCD!
Heel 2018 gaan wij uiteraard stilstaan bij dit 65-jarig jubileum, waarbij wij tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst starten met een terugblik. Herman Pleij neemt ons mee in het verleden en deelt  hoe we als Nederland overal een antwoord op hebben gevonden en wat ons nationaal DNA bepaalt voor de toekomst. Voorop lopen en voorop blijven lopen, als leider/toezichthouder, maar ook als land is onze uitdaging.

Datum: Donderdag 25 januari 2018
Locatie: De Landgoederij, Camminghalaan 30 Bunnik
Tijden: 16.30 – 19.00 uur

Herman Pleij (1943) is emeritus hoogleraar historische Nederlandse letterkunde, gespecialiseerd in de literatuur van de Middeleeuwen. Hij promoveerde in 1979 op Het Gilde van de Blauwe Schuit. Tussen 1981 tot zijn pensionering in 2008 was hij verbonden als hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam. Pleij heeft een bijzondere belangstelling voor de cultuurhistorische achtergronden van de nationale identiteitsvorming en heeft daar meerdere boeken over gepubliceerd. Pleij is regelmatig te zien in het programma ‘De Wereld Draait Door’ waar hij mensen enthousiast wil maken voor middeleeuwse literatuur, cultuurhistorische onderwerpen en onze (historische) Nederlandse identiteit.

 

Nederland, Amsterdam, 2007
Herman Pleij, historicus, auteur
Foto Bob Bronshof

Aanmelden

Aanmelden en annuleren
De nieuwjaarsbijeenkomst is een gratis bijeenkomst voor leden, maar ook voor niet-leden (mooie manier van kennismaken met ons netwerk!). Annuleren kan uitsluitend per e-mail (bijeenkomsten@ncd.nl) tot  maandag 22 januari. Annuleer je later of kom je onaangekondigd niet, dan brengen wij je € 35,00 in rekening.

Gegevens

Datum:
25 januari
Tijd:
16:30 - 19:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
,

Locatie

De landgoederij
Camminghalaan 30
Bunnik,
+ Google Maps