Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Pilot ´Voordrachtcommissaris: functie en kritische succesfactoren´

27 juni 2017 @ 15:00 - 21:30

€95

Let op: de pilot op 27 juni 2017 is volgeboekt. Op 7 september organiseren wij een tweede pilot. Meer informatie klik hier.

De EU werkt aan een voorstel om in alle lidstaten vanuit de medewerkers een commissaris te benoemen. In Nederland zijn er richtlijnen en initiatieven om medewerkers meer te betrekken bij het bestuur van een organisatie. Kijk bijvoorbeeld naar de toezichthouder in de zorg die door de patiëntenraden is voorgedragen.  In een stakeholders benadering van governance vraagstukken zal de medewerker meer en meer betrokken worden.

Samen met SBI Formaat, die een uitgebreide staat van dienst heeft bij het opleiden en ondersteunen van medezeggenschapsraden, heeft NCD Academy het programma ´Voordrachtcommissaris´ ontwikkeld. Met behulp van een onderzoek onder de relaties van SBI Formaat en de leden van NCD hebben we een praktisch programma uitgewerkt dat goed inzicht en overzicht geeft van de juridische en governance randvoorwaarden en de kritische succesfactoren bij het benoemen van een voordrachtcommissaris.

Op 27 juni organiseren wij een pilot van dit programma waar we in verkorte vorm de diverse onderdelen van dit ontwikkelde programma presenteren. De focus van dit programma ligt op:
• zaken juridisch kader
• samenspel OR, RvB, RvC
• aanpak, afstemming, kritische succesfactoren

Praktische informatie:
• de prijs is voor het bijwonen van de sessie inclusief diner
• het programma is ontwikkeld voor bestuurders, commissarissen en toezichthouders die meer willen weten van de invoering van, werken met en waarde creëren met een voordrachtcommissaris functie in de RvC/RvT.

Aanmelden:
Voor meer informatie en om je aan te melden kun je contact opnemen met Leontien van Honk-Romeijn via leontienvanhonk@ncd.nl of 088-623 2300.

Gegevens

Datum:
27 juni 2017
Tijd:
15:00 - 21:30
Kosten:
€95
Evenement Categorie:

Locatie

Landgoed Zonheuvel
Amersfoortseweg 98
Doorn, Utrecht 3941 EP Doorn Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
+31 (0)343 473 500
Website:
http://landgoedzonheuvel.nl/