Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Ronde Tafelbijeenkomst commissarissen en toezichthouders

6 juli 2017 @ 16:00 - 19:00

Gratis

Ronde Tafelbijeenkomst commissarissen en toezichthouders
Resultaten jaarlijkse Grant Thornton Commissarissenbenchmarkonderzoek: ‘Evaluatie, bijscholing en zelfkritisch vermogen: nog wat stappen te zetten’.
Wij nodigen je van harte uit om samen van gedachten te wisselen over de resultaten van het jaarlijkse GT benchmarkonderzoek van Aalt Klaassen.

Datum:  donderdag 6 juli 2017
Locatie: Grant Thornton, De Passage 150, 1101 AX Amsterdam
Tijden: 16.00 – 19.00 uur
Prijs: Gratis voor NCD leden en hun introducés

Dit jaar hebben naast de commissarissen ook niet-commissarissen, leden van RvB’s/directies en secreta-rissen van RvC’s, meegewerkt. Op diverse gebieden lopen de opvattingen van aan de ene kant de commis-sarissen en aan de andere kant de niet-commissarissen uiteen. Verschillen manifesteren zich o.a. bij de veronderstelde kwaliteit van de competenties en de verbeterwensen van RvC’s. Wat zegt dat dan over het zelfkritisch vermogen van een RvC/commissaris? Kunnen luisteren lijkt wel een speciale betekenis te krijgen. Dit uit zich bijvoorbeeld in de ‘gewenste’ betrokkenheid van een RvC bij de (mede) bepaling van doelstellingen en strategie. Wie bepaalt deze uiteindelijk?

Evaluaties van RvC en RvB blijken ook volgens commissarissen zelf de nodige tekortkomingen te vertonen. Hoe wordt er geëvalueerd? Wie zijn daarbij betrokken? Waarom een externe partij erbij? Worden eventuele lacunes vertaald in een collectieve/individuele bijscholing? Welke rol speelt intervisie? Hoe gestructureerd wordt bijscholing/permanente educatie opgepakt? Welke rol moet bijscholing spelen t.b.v. een eventuele certificering? Moet er geen ‘wettelijke’ dwang komen voor bijscholing?

Sprekers
Aalt Klaassen is partner van Board in Balance. Als researcher/consultant is hij na zijn universitaire loopbaan (VU Amsterdam, vakgroep ondernemingsfinanciering) o.a. 20 jaar actief betrokken geweest bij het ontwikkelen en implementeren van KPI’s in met name de financiële wereld en vooral bij Investor Relations (interne organisatie, relatiebeheer en positionering op de kapitaalmarkt). Daarnaast is Aalt in die periode ook actief bij diverse managementopleidingen betrokken geweest. Inmiddels is hij al bijna 10 jaar gespecialiseerd in het evalueren van RvC’s in zowel de (semi-) publieke als private sector en heeft hij diverse bestuurlijke functies bekleed. Op dit moment is Aalt ook docent in de leergang Governance Essentials van NCD en NCD-lid.

Vincent Wanders heeft een brede ervaring als commissaris (o.a. familiebedrijf, start-up, welzijnsinstelling, financiële instelling en accountantskantoor). Daarnaast is Vincent partner bij FPLC, verbonden aan Nijenrode (o.a. ivm auditing) en jaren kerndocent geweest bij governance/compliance opleiding aan de VU te Amsterdam. Ook heeft Vincent in het verleden diverse CFO-functies vervuld.

Bart Jonker (moderator) is in 1995 afgestudeerd als Registeraccountant aan de Universiteit van Amsterdam. Na bij een aantal accountantsorganisaties werkzaam te zijn geweest, is Bart tevens een periode als financieel directeur werkzaam geweest binnen de sportindustrie. Sinds januari 2003 is hij werkzaam als partner binnen de controlepraktijk van Grant Thornton. Ook is hij sinds 2007 directeur van het International Business Centre van Grant Thornton. Naast internationaal opererende bedrijven, adviseert hij ondernemers binnen de nationale markt in de regio Amsterdam. Tevens is hij gespecialiseerd in Business Risk Services en de uitvoering van due diligence onderzoeken.

Aanmelden!

Gegevens

Datum:
6 juli 2017
Tijd:
16:00 - 19:00
Kosten:
Gratis
Evenement Tags:
, , ,

Locatie

Grant Thornton Amsterdam
De Passage 150
Amsterdam, Noord-Holland 1101 AX Nederland
+ Google Maps