NCD College Bergbeklimmen

COMMISSARISSEN-BENCHMARKONDERZOEK 2018-2019

Wat zijn de grootste uitdagingen voor commissarissen anno 2019? NCD, Grant Thornton en Board in Balance organiseren een NCD College over de resultaten van het recente commissarissen-benchmarkonderzoek 2018-2019. 

Het NCD College vindt plaats op dinsdag 8 oktober 2019.

AANMELDEN

Voor dit college worden 2 PE-punten gegeven.

Informatie

  • Het selecteren, benoemen en beoordelen van leden Raad van Bestuur en Raad van Commissarissen en het afscheid nemen van onvoldoende functionerende leden zijn belangrijke en soms zeer ingrijpende processen. Ook lijkt er zich een nieuwe ontwikkeling af te tekenen dat commissarissen in toenemende mate ook een vorm van betrokkenheid gaan krijgen met het senior management. Een paar vragen in dit verband: 
  • • In hoeverre worden leden rvb en leden rvc gelijk behandeld in de verschillende fasen? • Wie stelt het profiel op voor de rvb en wie voor de rvc? • Welke belanghebbenden mogen invloed hebben op de samenstelling van rvb en rvc?  

Voor dit college worden er 2 PE-punten gegeven.

 NCD-leden hebben gratis toegang, introducees betalen 50,00 euro (excl. btw). 

Kosteloos annuleren kan tot en met donderdag 1 oktober. Annuleer je later of kom je onaangekondigd niet, zijn wij genoodzaakt 50,00 euro in rekening te brengen. Annuleren kan uitsluitend per e-mail.

Spreker

Aalt Klaassen

Het Commissarissen-benchmarkonderzoek is inmiddels een begrip in Nederland. Het onderzoek is tien jaar geleden gestart door researcher Aalt Klaassen. Met ingang van 2018 is dit onderzoek ondergebracht in Board in Balance. Het behoort tot de omvangrijkste onderzoeken onder commissarissen in Nederland. 

Bedrijfseconoom Aalt Klaassen heeft ruim 45 jaar werkervaring, onder andere in ondernemingsfinanciering, investor relations en good governance. Ook was hij docent bij NCD Academy.

Programma

15.30 uur Ontvangst 16.00 uur Start bijeenkomst 18.00 uur Afronding met borrel en hapjes 19.00 uur Einde

Voor dit college worden 2 PE-punten gegeven.  

Het college vindt plaats op kantoor van Grant Thornton, De Passage 150, 1101 AX Amsterdam  

Organisatie

De Nederlandse vereniging van Commissarissen en Directeuren (NCD) is de enige vereniging van, voor en door leiders en toezichthouders in Nederland. Collega’s onder elkaar, die belang hechten aan een goed onderling contact om van elkaar te leren en elkaar te ondersteunen.

Board in Balance, een onafhankelijke organisatie die evaluaties van raden van commissarissen en raden van toezicht uitvoert en onderzoek verricht naar governance.

Grant Thornton in Nederland is lid van Grant Thornton International Ltd (GTIL), één van ’s werelds grootste netwerken van onafhankelijke accountants- en adviesorganisaties met ruim 53.000 professionals in meer dan 130 landen. Wereldwijd nemen we een zesde positie in.  

VRAGEN?

NEEM CONTACT OP

Wil je meer informatie over het college? We helpen je graag verder.

Telefoon: 088 623 2300 E-mail: bijeenkomsten@ncd.nl

TERUG NAAR BOVEN