handen wereldbolNCD leden: Verantwoordelijke leiders!

“NCD lid worden is voor mij vooral een persoonlijk statement. Ik betaal net iets meer dan 1 Euro per dag om samen met collega’s actief te werken aan beter leiderschap in Nederland”. Dit citaat van één van onze leden vat het perfect samen. De NCD is een vereniging van, voor en door collega’s die investeren in beter leiderschap, te beginnen bij onszelf.
Als CEO, Directeur, Managing Partner, DGA, Commissaris, Toezichthouder of welke naam voor leiderschap het ook mag hebben, willen we voor elkaar klaar staan als dat nodig is. Maar ons ook actief inzetten voor de wereld buiten onze organisaties.
We noemen dat ‘verantwoordelijk leiderschap’.

Ook daarom NCD
Het gaat ons primair om inspiratie en persoonlijke groei. Dat kan alleen als er een maximaal onderling vertrouwen is, waarin kwetsbaarheid normaal is. We weten maar al te zeer dat van elkaar leren de meest effectieve manier is om zelf te leren (livetime learning). Net als we weten dat blijven leren een ‘must’ is (life time learning).
Daarbij is bewust en positief ondernemerschap de rode draad. Bewust omdat we ook naar de effecten op langere termijn willen kijken. Positief omdat we vooral kansen willen pakken en negatieve energie zoveel mogelijk vermijden.

Wat is de NCD niet?
De NCD is nadrukkelijk geen Business club. Commercie is bij ons een gevolg van onderling vertrouwen, niet van sales pitches, business meetings en budget potentie.
Je waardeert elkaar onderling om wat je bent en kunt bijdragen aan inspiratie en persoonlijke groei. Niet om wat je commercieel hebt in te brengen.
Het NCD lidmaatschap is dan ook een persoonlijk lidmaatschap, ook al betaalt ‘de zaak’ het voor je.

Wie worden lid?
Collega’s die weten wat het is om eindverantwoordelijkheid te dragen. Veelal in rollen als Managing Partner, Directeur, CEO, RvB lid, commissaris of toezichthouder.
NCD-leden komen uit uiteenlopende bedrijven en organisaties. Beursgenoteerde bedrijven, het MKB, onderwijs, cultuur, zorg, maar ook overheid zijn vertegenwoordigd. 
DGA’s, familiebedrijven, co-operaties, maatschap en participatiemaatschappij, je treft ze allemaal aan.
Je bijdrage aan het netwerk is de belangrijkste selectiefactor om lid te worden.
Dat vraagt dat je het verschil weet tussen ‘halen/brengen’ en ‘brengen/krijgen‘.
Je moet het leuk vinden om te ‘brengen’, net als de andere leden. Dan is er immers heel veel te ‘krijgen’.

Wat biedt de NCD allemaal?
Behalve een indrukwekkend netwerk van betrokken collega’s bieden we een verrassend aantal bijeenkomsten, opleidingen en services.
Landelijke bijeenkomsten als CHANGE in Business, Prinsjesdag, Tech Quest, Dag voor de Commissaris en de reeks van colleges. Maar ook in de 40 regio’s organiseren collega’s inspirerende bijeenkomsten. We hebben overigens 6 speciale districten voor commissarissen/toezichthouders.
In de NCD Academy bieden we een breed aanbod van leiderschap en Governance programma’s. Stuk voor stuk ontwikkeld door de eigen leden in samenwerking met vooraanstaande ‘trekkers’ uit de wetenschapswereld.
Dat we ook uiterst nuttige services bieden ‘voor als het nodig is’ maakt het palet compleet. Zoals meer ervaren collega’s die jongere collega’s (tijdelijk) coachen of advies geven. Of hulp bij het vinden van een nieuwe baan.

Elkaar uitdagen
Welke rol je ook hebt in je organisatie, van tijd tot tijd klankborden over alle ontwikkelingen en je persoonlijke inzet/groei samen met collega’s is een groot goed.
Als NCD’ers dagen we elkaar uit niet alleen de Best Practises te delen, maar ook op zoek te gaan naar de Next Practise.
Dat doen we bijvoorbeeld met de werkmap ‘Leiderschap 2020’, waarin alle ontwikkelingen m.b.t. leiderschap op een rij zijn gezet.
Maar ook met een thema als Dare to Share, waarbij we een kaartspel hebben ontwikkeld om met elkaar in gesprek te gaan over je eigen zingeving en dilemma’s. We houden ons bezig met Corporate Social Responsibility, waarbij we de verantwoordelijkheid voor onze omgeving centraal zetten.
Verantwoordelijkheid ook voor een goede mix van mannen en vrouwen in een organisatie met het M/V Factor project. Niet omdat we voorstanders zijn van quota, maar omdat we weten dat het een organisatie succesvoller maakt als mannen en vrouwen samenwerken.

We dagen je uit om lid te worden van de NCD!

We zijn met bijna 1.500 collega’s, met een gemiddelde leeftijd van 52 jaar, waarvan 11% vrouw. Van de laatste 250 nieuwe leden was de gemiddelde leeftijd 42 jaar en bijna 50% was vrouw. We kunnen niet ontkennen dat we heel blij zijn met deze ontwikkeling.

Nu lid worden!

Nu lid worden!