Verantwoordelijke leiders en toezichthouders

De NCD (Nederlandse vereniging van Commissarissen en Directeuren) is een vereniging van, voor en door collega’s die investeren in beter leiderschap en toezicht. 

 Als CEO, directeur, managing partner, dga, commissaris of toezichthouder staan we voor elkaar klaar als dat nodig is. Maar we zetten ons ook in voor de wereld buiten onze organisatie, wat we ‘verantwoordelijk leiderschap’ noemen.

 Inspiratie en groei

Binnen de NCD draait het om inspiratie en persoonlijke groei. Dat doen we in onderling vertrouwen, waarin ruimte is voor kwetsbaarheid. De meest effectieve manier om zelf te leren is van elkaar leren, livetime learning. Zoals we ook beseffen dat blijven leren noodzakelijk is, lifetime learning. Bewust en positief leiderschap is daarbij de rode draad. Bewust omdat we ook naar de effecten op langere termijn kijken. Positief omdat we vooral kansen willen pakken en negatieve energie zoveel mogelijk vermijden.

Person to person

We zijn een person-to-person vereniging en nadrukkelijk geen businessclub. Je waardeert elkaar onderling om wat je bent en kunt bijdragen aan inspiratie en persoonlijke groei. Niet om wat je commercieel hebt in te brengen. Het NCD-lidmaatschap is dan ook een persoonlijk lidmaatschap.

Wie worden lid?

Onze leden komen uit uiteenlopende bedrijven en organisaties, profit en non-profit. Van beursgenoteerde bedrijven, mkb, onderwijs en cultuur tot zorginstellingen en overheid. En van familiebedrijven en maatschappen tot co-operaties en participatiemaatschappijen. Met als verbindende factor: verantwoordelijk leiderschap en toezicht bevorderen.

We dagen je uit om lid te worden van de NCD!

We zijn met bijna 1.500 collega’s, met een gemiddelde leeftijd van 52 jaar, waarvan 11 procent vrouw. Van de laatste 250 nieuwe leden was de gemiddelde leeftijd 42 jaar en bijna 50 procent was vrouw. We kunnen niet ontkennen dat we heel blij zijn met deze ontwikkeling. Durf jij ook de uitdaging aan?

Als lid van de NCD

 • ben je onderdeel van een waardevol netwerk waar inspiratie en persoonlijke groei voorop staan en vertrouwen leidend is
 • heb je met de NCDay, onze gratis mobiele ledenapp, een effectieve netwerktool
 • heb je toegang tot – veelal gratis – events om kennis, inspiratie en mooie contacten op te doen. 
 • heb je bij veel events toegang tot de NCD Community App om de mogelijkheden tot netwerken tijdens de events nóg verder uit te vergroten.
 • kun je lid worden van één van de 35 regionale Districten, waaronder 5 voor Commissarissen/Toezichthouders;
 • kun je deelnemen aan diverse projecten, zoals de M/V Factor en Change in Business;
 • maak je gebruik van alle services (Carrière-, Gilde-, Klankbordservice en Advies);
 • profiteer je van de contacten die we als lid van EcoDa hebben, de Europese NCD;
 • heb je toegang tot ons kennisnet;
 • profiteer je van de kennisdeling met onze samenwerkingspartners, zoals Qredits, Port4Growth, JCI, NOC*NSF Sport&Zaken, NLcoach, WIFS;
 • kun je met korting de educatieprogramma’s en update sessies uit het aanbod van de NCD Academy volgen;
 • heb je diverse voordelen bij onze partners.