Wie is de NCD

NCD, hét platform voor Leiderschap & Toezicht
‘We zijn een ‘person to person’ vereniging, gericht op het elkaar inspireren en ondersteunen bij persoonlijke groei in een veilige en plezierige omgeving, waardoor we ons kwetsbaar kunnen opstellen om daar maximaal van te kunnen leren. Daarbij is bewust en positief ondernemerschap een gemeenschappelijke rode draad.’

Als NCD (Nederlandse vereniging van Commissarissen en Directeuren) zijn we de enige vereniging van, voor en door leiders en toezichthouders. Al weer sinds 1953. Collega’s onder elkaar, die belang hechten aan een goed onderling contact om van elkaar te leren en elkaar te ondersteunen.

Elkaar inspireren en motiveren om het ‘beter’ en ‘anders’ te doen staat voor ons voorop. Dat geldt voor ons eigen leiderschap, maar ook voor de effecten die dat heeft op onze omgeving. 
Want, laten we eerlijk zijn, in de wereld van vandaag is leiderschap zonder passie voor dat leiderschap onmogelijk. De vele uitdagingen die we dagelijks ervaren vragen om evenzovele antwoorden. Antwoorden die anderen in onze organisaties moeten inspireren er enthousiast mee aan het werk te gaan. 

Het delen van ervaringen, het aan elkaar voorleggen van onze dilemma’s, een beroep doen op elkaars expertise en elkaar ondersteunen waar dat nodig is, zijn de echte ‘voordelen’ van het NCD-lidmaatschap.
Dat we ook een scala aan effectieve opleidingen hebben, uitdagende bijeenkomsten en een hoop kennis om te vergeven is alleen maar extra. 
En ja, waar nodig, laten we ons ‘namens de leden’ nadrukkelijk horen en doen we mee tot in Brussel.

De opgetelde waarde aan kennis, kunde en kontakten van de collega’s binnen de NCD is immense en elke keer weer indrukwekkend.
Dat met elkaar delen in ‘een netwerk dat werkt’ zet de uitspraak “It’s lonely at the top” in een heel ander daglicht.