NCD Initiatieven

De NCD heeft de afgelopen jaren meerdere initiatieven opgezet die veelal gekoppeld zijn aan events. Zoals het platform CHANGE in Business met jaarlijks het CHANGE event en de M/V Factor. Maar ook initiatieven samen met partners zoals Certified Boardroomz, samen met Regardz.

De M/V Factor

Het aantal vrouwen aan de top blijft opmerkelijk laag. Ondanks alle sprekende cijfers, waaruit blijkt dat een mix van mannen en vrouwen aan de top tot betere resultaten leidt. Niet alleen financieel (meer dan 20 procent toename resultaat), maar ook in termen van sfeer, loyaliteit, betrokkenheid, teamverband en geluk. Ondanks die sprekende cijfers hebben we het noodzakelijk geacht met elkaar af te spreken dat in 2016 minimaal 30 procent van de toezichthoudende functies door vrouwen vervuld gaat worden. Maar het blijkt dat we daar nog ver vanaf zijn. De bijeenkomst onder de titel De M/V Factor gaf ruim baan aan de vraag “Hoe komt dat en wat gaan we eraan doen?” . Met bezielende bijdragen van Dorine Burmanje (voorzitter RvB Kadaster), Henk Breukink (o.a. commissaris ING en Vz RvT InHolland) en Sandra Lutchman (directeur Talent naar de Top) bogen ruim 80 belangstellenden zich over die vraag. Daarmee gaven zij het startsein binnen de NCD om als NCD een actieve bijdrage te gaan leveren aan het bereiken van die 30 procent.

CHANGE in Business

CHANGE in Business staat in het teken van het CHANGE event dat ieder jaar plaats vindt. Daarnaast zijn er een aantal CHANGE Circles. Deze CHANGE Circles kunnen erg verschillend zijn; van Co-creatie tot Leiderschap. Op de website van CHANGE in Business is informatie te vinden over verschillende onderwerpen binnen het kader leiderschap, innovatie en verandering binnen een organisatie. Bekijk hier de website van CHANGE in Business.
Volg CHANGE in Business ook op: Twitter-icon Facebook-icon Linkedin_logo Google-plus-transparent

Certified Boardroomz

boardroomzHoeveel tijd kun je niet bezig zijn met het zoeken van een goede vergaderruimte? Hoeveel ergernis levert het niet op als je ter plekke wordt afgeleid door slechte service?

Die constatering is de aanleiding geweest om een samenwerking aan te gaan met Regardz met als opdracht om overal in Nederland adequate vergaderruimte in kaart te brengen en de beschikbaarheid ervan zo transparant mogelijk zichtbaar te maken. Dat aanbod is dan ook beschikbaar via Boardroomz.nl. Heb je of weet je zelf een leuke vergaderlocatie waar dan ook in Nederland? Deze kun je doorgeven aan het Boardroomz team en wellicht zie je deze dan binnenkort terug in het aanbod op de site.

De NCD biedt een uitstekend podium om actuele en toekomstgerichte leiderschapszaken bespreekbaar te maken en anticipeert goed op de behoeften van haar leden middels het organiseren van thema’s, netwerkbijeenkomsten op een nuttige en aangename wijze. Tevens voorziet ze in een afdoende lobby circuit en zoekt complementaire samenwerkingspartners om als eenheid sterker te worden.

Loek Vaessen

Districtsvoorzitter Limburg, Algemeen Directeur, Re-direct