Enkele van onze initiatieven

De NCD heeft in de loop der jaren meerdere initiatieven ontwikkeld, veelal gekoppeld aan een event. Enkele van deze initiatieven vind je hieronder.

NCDay

De NCDay is het grootste zakelijke foodfestival van Nederland. Een event waar je kunt netwerken, heerlijk eten en drinken, met gevarieerd entertainment en traditioneel met de uitreiking van de Leadership Award.

De volgende editie is op 21 juni 2019.

 

Commissarissen.nl

Commissarissen.nl is een community van en voor commissarissen en toezichthouders in Nederland. Via dit platform kun je in gesprek met collega’s, met elkaar discussiëren, maar vind je ook alle relevante vacatures in Nederland op het gebied van toezicht. Daarnaast word je geïnspireerd met nieuws over actuele thema’s en prikkelende blogs. Een interactief platform waar je ook eigen bijdragen kunt aanbieden. Meld je dus snel aan.

Commissarissen.nl is het enige platform in Nederland dat commissarissen en toezichthouders alle – noodzakelijke – informatie biedt. Het is het kompas in de dynamische en uitdagende wereld van toezichthoudend Nederland. Toezicht is immers geen bijbaan, maar een vak. En eentje met veel verantwoordelijkheden. De community is bedoeld voor jou en de circa 40.000 andere commissarissen en toezichthouders die in Nederland actief zijn.

RCBM

Een bewijs van professionaliteit voor alle hardwerkende non-executive bestuurders die een rol in een Raad van Commissarissen of Raad van Toezicht serieus nemen, die investeren in kennis, kunde en zich voortdurend bewust zijn van hun sociaal-maatschappelijke verantwoordelijkheid.

 

Dat is de waarde van het Register Certified Board Member. Zodat bij benoemingen iedereen direct kan zien wat de professionele intentie is van de nieuwe commissaris/toezichthouder. Een positief imago voor Board Members! Dat was ook de wens van de vaste Tweede Kamercommissie toen zij in het voorjaar van 2016 initiator NCD (Nederlandse Vereniging van Commissarissen en Directeuren) vroegen een certificering voor commissarissen/toezichthouders op te starten. In 2018 zal het Register ondergebracht worden in een onafhankelijke stichting.

Change Award

De Change Award wordt elk jaar uitgereikt aan een bedrijf dat elders al een Award uitgereikt kreeg. Met een kwinkslag zou je kunnen zeggen dat de Change Award de award van de awards is.  De winnaar mag zich terecht een changer noemen, door bewust en positief zaken doen en ondernemerschap daadwerkelijk samen te laten gaan. Hierbij denken we aan raakbaar (raakt het mensen), maakbaar (is het voorbeeld voldoende inspiratie om ook zelf aan de slag te gaan) en haalbaar (is het voorbeeld met wat hulp te realiseren). Het moet als lichtend voorbeeld kunnen dienen voor ‘dat had ik ook kunnen doen’.

De winnaar van de Change Award 2018 was Stichting FutureNL.

De M/V Factor

Het aantal vrouwen aan de top blijft opmerkelijk laag, ondanks dat onderzoeken aantonen dat genderdiversiteit tot betere resultaten leidt. De NCD levert een actieve bijdrage aan het bereiken van de afgesproken wens dat minimaal 30 procent van de toezichthoudende functies wordt uitgeoefend door vrouwen. Dat doen we onder de titel De M/V Factor.

Change in Business

Change in Business is het veranderevent dat elk jaar plaatsvindt. Het maakt onderdeel uit van een ecosysteem waarin change de boventoon voert. Zoals Change Experience en het educatieprogramma Change Unlimited.

Waarom zoveel nadruk op verandering? Omdat change all over is! Binnen organisaties is verandering een must. Wendbaar, flexibel en veerkrachtig, dat wordt van medewerkers, teams en organisaties tegenwoordig verlangd. Tenminste, als je wilt overleven in de constant veranderende omgeving. En dat vraagt een compleet andere mindset en nieuwe sleutelvaardigheden. Waarbij verandering een constante is en we anticiperen in plaats van reageren. En positief aanpassen in plaats van negatief moeten.

Certified Boardroomz

Hoeveel tijd kun je niet bezig zijn met het zoeken van een goede vergaderruimte? Hoeveel ergernis levert het niet op als je ter plekke wordt afgeleid door slechte service? Die constatering is de aanleiding geweest om een samenwerking aan te gaan met Regardz met als opdracht om overal in Nederland adequate vergaderruimte in kaart te brengen en de beschikbaarheid ervan zo transparant mogelijk zichtbaar te maken. Dat aanbod is dan ook beschikbaar via Boardroomz.nl. Heb je of weet je zelf een leuke vergaderlocatie waar dan ook in Nederland? Deze kun je doorgeven aan het Boardroomz team en wellicht zie je deze dan binnenkort terug in het aanbod op de site.

De NCD biedt een uitstekend podium om actuele en toekomstgerichte leiderschapszaken bespreekbaar te maken en anticipeert goed op de behoeften van haar leden middels het organiseren van thema’s, netwerkbijeenkomsten op een nuttige en aangename wijze. Tevens voorziet ze in een afdoende lobby circuit en zoekt complementaire samenwerkingspartners om als eenheid sterker te worden.

Loek Vaessen

Districtsvoorzitter Limburg, Algemeen Directeur, Re-direct