Organisatie

We zijn het er al snel over eens: de onderlinge contacten zijn veel belangrijker dan de manier waarop we ‘organisatorisch’ in elkaar zitten. Toch hoort het erbij.

6 Collega’s in het NCD Bestuur zorgen ervoor dat de complexiteit van het ‘besturen’ van een vereniging van en voor professionals in goede banen wordt geleid. De NCD Ledenraad, benoemd als toezichthouders namens de leden, benoemt de bestuursleden. De voorzitter van de vereniging wordt door de Algemene Vergadering van Leden benoemd.

Als NCD-lid kun je deelnemen aan een of meerdere regionale activiteiten. Deze worden veelal door districten georganiseerd. Districtsvoorzitters coördineren de activiteiten in deze districten.
Leden kunnen het initiatief nemen om een eigen activiteit op te starten. Bijvoorbeeld voor een onderwerp of specifiek thema. Dat doen we overigens ‘organisch’ en zien vanzelf of die activiteit ‘overleeft’.

Het NCD-bureau verzorgt de activiteiten voor en dienstverlening aan de leden. Het bureau voert de ledenadministratie en ondersteunt het bestuur, de ledenraad en de districten.

De NCD houdt kantoor op Landgoed Zonheuvel in Doorn.