NCD organiseert op 6 november het college Groeikapitaal. Sprekers Arjan Boonekamp en Josip Petrarca vertellen over de verschillende bronnen voor groeikapitaal. Boonekamp en Petrarca geven lessen hoe je je kunt voorbereiden voor een gesprek met bank, investeerder of mogelijke financier. 

Ben je op zoek naar een flinke investering voor uw onderneming? De traditionele bank is vaak niet voldoende. Je hebt meer financieringsbronnen nodig. Dat kan een lening zijn of extra eigen vermogen, kortom groeikapitaal.

 Het landschap van aanbieders van groeikapitaal is in de afgelopen 10-20 jaar enorm veranderd. Wat is crowdfunding, een kredietunie, een angel investor en zijn nog meer alternatieven? Wat is het verschil tussen venture capital en private equity? Wat is een achtergestelde lening? Hoe kan de overheid helpen? En heeft het nog zin om naar de bank te gaan? Welk ‘loket’ is het meest geschikt voor uw situatie en wat zijn de meest recente ontwikkelingen?

Het college Groeikapitaal geeft de ondernemer of commissaris een uitleg van de verschillende bronnen voor groeikapitaal. Tevens zal worden behandeld hoe je je het beste kunt voorbereiden voor een gesprek met bank, investeerder of mogelijke financier. Meer informatie kun je hier vinden.