Ontspannen en uitzoomen als directeur, commissaris of toezichthouder? De NCD Business Retreat zorgt voor flexibele leiders en werknemers die makkelijker meebewegen met de veranderingen die op hun pad komen. 

Een man loopt door het bos en ziet een houthakker, die zich helemaal in het zweet heeft gewerkt om een boom om te zagen. De man vraagt aan de houthakker wat hij aan het doen is. ‘Ik moet deze boom voor vanavond omzagen!’, antwoordt de houthakker. De man zegt: ‘Maar die zaag is helemaal bot! Neem even pauze om hem aan te scherpen, dan ben je sneller klaar.’ ‘Nee’, zegt de houthakker. ‘Ik heb geen tijd om hem aan te scherpen: die boom moet vandaag nog om!’

Herkenbaar? Dat je zo op gaat in de dingen die er allemaal ‘moeten’ gebeuren, in de waan van de dag, dat je geen tijd lijkt te hebben voor de zaken die je echt goed zouden doen, zoals bijvoorbeeld dagelijks even mediteren, of sporten, of even weg achter de computer om een wandeling te maken? Bovenstaand verhaaltje wordt door Stephen Covey gebruikt bij het omschrijven van zijn zevende eigenschap van effectief leiderschap. Hoe neem jij de tijd om jezelf ‘aan te scherpen’, zodat je de rest van de tijd energieker, productiever en een leuker mens bent (in de eerste plaats voor jezelf, en daardoor ook voor anderen)?

Je kunt je nu nog aanmelden voor de NCD Business Retreat van Yogayounity van 14 t/m 21 september 2019. Tijdens deze week ligt de focus volledig op het ‘scherpen van de zaag’. Door yogalessen (voor ieder niveau), meditatiemomenten (optioneel), twee intervisiemiddagen (over ‘HR en de toekomst’ en ‘Circulaire Economie’), heerlijke en gezonde maaltijden, het gezelschap van gelijkgestemden, en voldoende tijd voor jezelf, om te gaan golfen, wandelen, of bijvoorbeeld eens een boek uit te lezen.

Meer weten? Neem contact op met Leopold Lindner via leopoldlindner@ncd.nl of op 06 5335 1221 of kijk op NCD.nl

X