Hetty van Ee is per 1 februari 2020 gekozen als de nieuwe voorzitter van de Nederlandse vereniging van Commissarissen en Directeuren (NCD). Van Ee neemt de taken over van waarnemend voorzitter Jill Dierikx.

De leden waren unaniem in de benoeming van Hetty van Ee als nieuwe voorzitter van de NCD tijdens de Algemene Vergadering voor Leden op 28 november in Hilversum. De benoeming van Van Ee past in de verdere ontwikkeling van de NCD als platform voor beter leiderschap en toezicht in Nederland. ‘Samen met het bestuur en de leden kijk ik ernaar uit de NCD als platform voor leiderschap verder te versterken. Een platform waar je kunt leren en elkaar inspireren.’

De keuze van de Benoemingscommissie viel op Hetty van Ee vanwege haar ‘ruime bestuurlijke ervaring’. ‘Hetty heeft laten zien dat ze een dienstverlenende organisatie succesvol kan leiden en door voortdurende transformatie aangesloten kan houden op veranderende markteisen. Ze is communicatief, service-gericht en creëert draagvlak voor visie en innovaties.’

Voormalig topvrouw ORMIT

Van Ee was jarenlang CEO van talentontwikkelaar ORMIT. Na bijna twintig jaar leiding te hebben gegeven aan ORMIT nam de kersverse NCD-voorzitter op 27 november afscheid als topvrouw van het bedrijf. Vanaf januari 2020 zal ze toetreden tot de Raad van Commissarissen van Ormit. Zij wil graag haar kennis, ervaringen en passie die zij heeft voor leiderschap(-sontwikkeling) inzetten voor de NCD.

Vertrek Ron Steenkuijl

Jill Dierikx zal met de benoeming van Hetty wederom de rol van vicevoorzitter vervullen. Dierikx was waarnemend voorzitter sinds het vertrek van Ron Steenkuijl op 17 september 2019. Steenkuijl was door zijn toenemende activiteiten voor de ADG (Asito Diensten Groep) niet langer in staat zijn functie als voorzitter van de NCD te vervullen.

NCD: Platform voor leiderschap en toezicht

De Nederlands vereniging van Directeuren en Commissarissen (NCD) is een platform voor directeuren en commissarissen van middelgrote en grote ondernemingen en maatschappelijke organisaties. De vereniging is gericht op het elkaar inspireren en ondersteunen bij persoonlijke groei in een veilige en plezierige omgeving. Met bewust en positief leiderschap als rode draad.