Hetty van Ee, de nieuwe voorzitter van NCD – Nederlandse vereniging van Commissarissen en Directeuren, was te gast bij Voor de Ommekeer. Van Liempt en Van Ee bespraken onder meer veranderingen in leiderschap, toezicht en het vrouwenquotum.

Hetty van Ee ziet veranderingen in de manier van leidinggeven. Van Ee is voorstander van human-based leiderschap, wat onder andere draait om de vraag hoe je de ander kan laten opbloeien. ‘De menselijke kant, verbinding maken. Je moet blijven luisteren naar elkaar.’

Medewerkers zijn volgens de kersverse NCD-voorzitter minder gericht op materiële status-gerelateerde zaken maar zoeken vooral een bedrijf dat zich bezighoudt met het toevoegen van waarde aan de maatschappij. ‘Het gaat niet meer op top-down. Het gaat veel meer om mensen betrokken te laten zijn bij beslissingen.’

X