De Dag van het Commissariaat heeft nieuwe namen aan het programma toegevoegd: Frits van der Woude (Kennedy Van der Laan), Arjan Man (IIA) en Marleen Janssen Groesbeek (Avans Hogeschool) zullen spreken op hét event voor commissarissen en toezichthouders. Bart-Adriaan de Ruijter (Kennedy Van der Laan) en Peter Schimmel (Grant Thornton) verzorgen de sessie Toezicht op de apenrots in de bestuurskamer.

Frits van der Woude is advocaat en partner bij Kennedy Van der Laan. Van der Woude is gespecialiseerd op de terreinen verzekeringsrecht, beroepsaansprakelijkheid en bestuurders- en commissarissen aansprakelijkheid. Hij staat advocaten en notarissen bij tegen aanspraken als gevolg van beroepsfouten. Regelmatig treedt hij op voor verzekeraars, bestuurders en commissarissen bij de grote en mediagevoelige faillissementen waarbij curatoren of de gezamenlijke aandeelhouders, bestuurders en commissarissen aanspreken.

Marleen Janssen Groesbeek is lector Sustainable Finance and Accounting aan Avans Hogeschool. Ze studeerde Economische Wetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. Ze begon haar professionele loopbaan als financieel-economisch journalist bij Het Financieele Dagblad. In 2013 werd ze Sustainability Manager Engagement & Learning bij Koninklijke DSM. Als lector doet ze onderzoek naar integrale verslaggeving, true pricing en alternatieve financieringsmodellen.

Arjan Man heeft jarenlange ervaring als internal auditor en adviseur rondom risicomanagement en interne beheersing bij organisaties als PwC, Exact en NYSE Euronext. Man is momenteel Director Global Internal Audit bij Atotech, een wereldwijde speler in de specialy chemicals sector. Daarnaast is hij ruim vijf jaar bestuurslid bij IIA Nederland, de wereldwijde internberoepsvereniging voor internal auditors.

Toezicht op de apenrots in de bestuurskamer

Het gedrag in de bestuurskamer vertoont soms veel gelijkenis met het dierlijk machogedrag op de Apenrots. In deze inspiratiesessie zal op interactieve en speelse wijze vanuit verschillende invalshoeken de apenrots in de bestuurskamer worden belicht door expert in dierlijk manager/machogedrag Dr. Maarten Frankenhuis (oud-directeur/bestuurder Artis), bestuurders- en commissarissenaansprakelijkheids-advocaat Bart-Adriaan de Ruijter (Kennedy Van der Laan) en fraude-expert Peter Schimmel (Grant Thornton

Dag van het Commissariaat

De Dag van het Commissariaat kondigde eerder onder meer Inge Brakman, Jaap Winter en Annemieke Roobeek als sprekers. Het evenement vindt plaats op 2 april in de Apenheul in Apeldoorn. Meer informatie vind je op dagvanhetcommissariaat.nl

X