Wat zijn de gevolgen van het coronavirus voor NCD? In deze update geven wij meer informatie over o.a. Dag van het Commissariaat, de NCD Colleges en de opleidingen.

De Nederlandse vereniging van Commissarissen en Directeuren – NCD volgt de ontwikkelingen rond het coronavirus op de voet en is hierover in gesprek met de verantwoordelijke instanties. We volgen als vereniging hierin de richtlijnen van het RIVM en GGD. Dit heeft enkele gevolgen.

Dag van het Commissariaat

Evenementen met meer dan honderd personen in Nederland worden geannuleerd. Het kabinet wil de grootte van bijeenkomsten beperken in de strijd tegen de verspreiding van het coronavirus. De Dag van het Commissariaat op 2 april is hierdoor helaas afgelast.

Wij begrijpen dat deze beslissing teleurstellend is voor zowel deelnemers als sprekers, maar hopen op begrip in deze onzekere tijden rondom het coronavirus.

Inmiddels hebben we een vervangende datum vastgesteld: 3 november 2020. Kaarten voor de Dag van het Commissariaat 2020 op 2 april blijven geldig. Deelnemers worden of zijn geïnformeerd.

NCD Colleges en districtsbijeenkomsten

De NCD Colleges zijn tot 1 juni 2020 afgelast. De deelnemers worden of zijn hierover geïnformeerd. Wij houden alle betrokkenen op de hoogte bij eventuele wijzigingen. Districtsvoorzitters kunnen contact opnemen met het NCD-bureau voor advies.

NCD Academy

Wij zullen alle deelnemers van NCD Academy-programma’s zoals Governance Essentials informeren over de actuele stand van zaken.

Over de start van komende edities van Governance Essentials, Governance Chair en Innovations Essentials wordt momenteel intern overlegd. De informatieborrel is binnenkort online beschikbaar. Meer informatie hierover volgt.

NCD-bureau

Het NCD-bureau volgt de richtlijnen en werkt tot 1 juni 2020 thuis, maar de medewerkers blijven bereikbaar.

Wij houden je op de hoogte van de ontwikkelingen. Voor eventuele vragen kun je contact opnemen met ncd@ncd.nl. 

Minister-president Mark Rutte vertelde dat het coronavirus onder ons is en voorlopig onder ons zal blijven. “Het kan maanden duren om groepsimmuniteit op te bouwen.”

Dit bericht is geüpdatet op 24-03-2020 om 12:30 uur.

X