NCD blijft de ontwikkelingen rondom het coronavirus nauwlettend volgen en volgt hierin het RIVM-advies over de eventuele maatregelen om de gezondheid van bezoekers en medewerkers in acht te nemen.

Om mensen zo volledig mogelijk te informeren stellen we alle deelnemers van de komende events op de hoogte van de maatregelen die NCD treft nu het coronavirus ook Nederland heeft bereikt.

De maatregelen die wij treffen zijn gebaseerd op de meest actuele informatie van de Nederlandse overheid die zich laat informeren door het RIVM en de adviezen van de verschillende internationale instanties waaronder de World Health Organization (WHO), The Global Association of the Exhibition Industry (UFI) en Centrum voor Live Communication (CLC-VECTA).

Momenteel geldt het volgende advies vanuit het RIVM voor bezoekers van events:
“Ik wil een evenement bezoeken / organiseren. Moet ik voorzorgsmaatregelen nemen?
Het is belangrijk om de standaardmaatregelen op te volgen die gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen geven:

• Was je handen regelmatig
• Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
• Gebruik papieren zakdoekjes”

Tijdens onze evenementen zullen we extra hygiëne maatregelen treffen, zoals extra schoonmaak op contactoppervlakken (deurgrepen, balies, etc.) en is desinfecterende handgel beschikbaar. Op ieder event is EHBO aanwezig. Indien noodzakelijk, breiden wij medische voorzieningen verder uit. De gezondheid en veiligheid van onze leden, bezoekers en medewerkers nemen wij uiterst serieus.

De meest actuele informatie en alle vragen en antwoorden rondom het coronavirus vind je via: https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19/vragen-antwoorden#nederland

X