Vacature

NCD zoekt nieuwe voorzitter

NCD is op zoek naar een voorzitter die de NCD de komende jaren verder kan gaan uitbouwen, samen met de collega-bestuursleden en het bureauteam. De basis voor de transitie is in de afgelopen jaren gelegd.

De Nederlandse vereniging voor Commissarissen en Directeuren – NCD biedt sinds 1953 een inspirerende omgeving voor professionals die als (interim)leider, DGA en/of toezichthouder werkzaam zijn in een MKB+-omgeving om kennis te delen, aan te scherpen en te investeren in de leider/toezichthouder van nu en straks. Hiervoor heeft NCD in 2014 de NCD Academy opgericht. De opleidingen van NCD Academy hebben een hoge waardering (Cedeo-score boven de 9,0) en biedt programma’s voor executives en non-executives.

Daarnaast heeft NCD als person-to-person-platform lokale districten waar leden regelmatig bij elkaar komen en ook deelnemen aan landelijke bijeenkomsten zoals de Dag van het Commissariaat, het foodtruckfestival Taste of Business en de Leadership Award. Door samen en interactief te leren, reflecteren, uit te wisselen en elkaar te inspireren is NCD hét platform voor leiderschap en toezicht. Deelnemers wisselen contacten en kennis uit om voorop te blijven lopen in een steeds veranderende omgeving.

Uitdaging

 

U ziet uw rol niet als ’werk’ en u heeft de passie en het overzicht om de vraagstukken van de vereniging in transitie naar community als uitdaging te zien en op te pakken. Daarbij is er voldoende ruimte om uw rol uitdagend in te vullen. Gezien de genoemde competenties denken we aan een ervaren professional met minimaal 10-15 jaar (verenigings-/community-)management ervaring gekoppeld aan een praktische ’let’s do it’-mentaliteit.

Een rol waarin impact kan worden gerealiseerd om leiderschap en toezicht in Nederland te versterken. De voorzitter is ongeveer twee dagen per week actief op pad en aan het werk voor de NCD. Een onkostenvergoeding is daarbij vanzelfsprekend.

  Profiel

  De rol van voorzitter is die van een verbindend en modern boegbeeld voor leiderschap en toezicht in Nederland en vormt samen met de directeur van het Bureau de spil in de vereniging/community. U bent aanvoerder van het Bestuur en aanspreekpunt voor de Ledenraad. U kent en houdt van de democratie van de vereniging, toegevoegde waarde leveren aan leden is de basis. Naast leden zijn er ook deelnemers (bv aan de NCD Academy), volgers (bv media en onderzoekers), partners en veel andere stakeholders onderdeel van de community. U heeft ervaring met het besturen van een dergelijke pluriforme en volatiele entiteit, een hecht en uniek netwerk waarin kwetsbaar durven zijn en met elkaar delen een belangrijke plaats inneemt. Na de transitie van vereniging naar community ontwikkelt NCD een nieuwe strategie, structuur en governance voor de periode 2020-2025. U gaat daaraan werken samen met Bestuur, Bureau en Ledenraad en representeert NCD naar binnen en buiten. Focus op draagvlak, proces en relevante activiteiten moet leiden tot meer toegevoegde waarde voor de community en modern leiderschap en toezicht in Nederland.

  Wij zoeken een persoonlijkheid die gemotiveerd is bij te dragen aan de doelen en ambitie van de NCD. U kent leiderschap en toezicht uit uw eigen achtergrond, bent bestuurlijk ervaren, energiek en een daadkrachtig, verbindend leider met reflectief vermogen. Kennis en ervaring met verenigingen en transities is een pré, evenals een gevoel voor samenwerken, bruggenbouwen en communicatie. Een groot netwerk in het bedrijfsleven dat u ook wilt en kunt inzetten strekt tot aanbeveling.

  De NCD is in transitie van een traditionele vereniging naar een community/kennisplatform voor leiders en toezichthouders. Dit vraagt een veelzijdig competentieprofiel van de voorzitter:

  • Affiniteit/ervaring met het doel van de vereniging/community: de juiste motivatie (cq ervaring als bestuurder en commissaris);
  • Bestuurlijk ervaren: kennis en ervaring met de rol van voorzitter in een democratische setting;
  • Beschikbaarheid: ongeveer 2 dagen per week, flexibel in te delen;
  • Boegbeeld: netwerker (en toegang tot breed netwerk), PR/PA ervaring, modern (trackrecord met innovatie);
  • Commercieel, communicatief en servicegericht;
  • Verbindend: intern en extern, luistervaardig, visionair;
  • Energieke en dynamische uitstraling;
  • Representatief

  Interesse

  Heeft u interesse in de functie van Voorzitter en wilt u reageren? Stuur dan uw motivatiebrief en CV uiterlijk voor 30 september 2020 naar wnd. Voorzitter Jill Dierikx: voorzitter@ncd.nl.

  Voor eventuele vragen kunt u Jill bereiken op 06 55163799

   

  Meld je aan voor de nieuwsbrief

  Blijf op de hoogte van alle updates van NCD
  Emailadres:*


  Adres

  Amersfoortseweg 98 3941 EP Doorn

  Bel ons

  +31 (0)88 623 2300

  E-mail ons

  ncd@ncd.nl
  X