BENOEMING

Juanita van Blokland in bestuur NCD

De NCD Ledenraad is verheugd om Juanita van Blokland-Paschold te benoemen tot NCD Bestuurslid Financiën.
De Benoemingscommissie, bestaande uit Peter Duiven (voorzitter van de Benoemingscommissie en voorzitter van de Ledenraad), Paul Geraeds en Mirko Creyghton (vanuit het Bestuur) en Elma Hafkamp en Erik Teiken (vanuit de Ledenraad), heeft na een uitgebreid selectietraject unaniem besloten Juanita van Blokland-Paschold voor te dragen voor deze rol in het NCD Bestuur. Vervolgens hebben zowel het NCD Bestuur als de NCD Ledenraad aangegeven deze voordracht unaniem te steunen.

De voornaamste overwegingen voor haar benoeming zijn:

· Juanita beschikt over de gevraagde specifieke kennis voor deze rol in het NCD bestuur (o.m. NIVRA-Nyenrode Accountancy, praktijkopleiding tot registeraccountant en Commissarissencyclus Nyenrode).

· Als interimmanager is Juanita ruim tien jaar werkzaam op het gebied van Financiën, Bedrijfsvoering en Control. Sinds 2014 is Juanita lid van de Raad van Commissarissen van BrabantWonen en voorzitter van de Auditcommissie (sinds eind 2016). In medio 2020 is zij benoemd tot lid van de Raad van Toezicht en voorzitter van de Auditcommissie van Huis73 te ’s-Hertogenbosch.

· Juanita is vanuit verschillende rollen betrokken geweest bij veranderingsprocessen in meerdere organisaties en heeft toezichthoudende ervaring bij een beursgenoteerde onderneming.

‘De toekomst van NCD’

“Graag zet ik mijn gedrevenheid in om organisaties te verbeteren door samenwerking en kennisdeling. Ik heb er veel zin in om vanuit deze mooie rol, met behoud van het goede, mee te werken aan de toekomst van NCD.”

Juanita van Blokland-Paschold

Namens het NCD Bestuur

Juanita is een aanwinst voor het bestuur: ze is complementair aan de zittende leden en daarnaast qua spirit en drive uit hetzelfde hout gesneden; de functie is immers vrijwillig maar niet vrijblijvend. Zeker als we kijken naar de ambitie die NCD heeft. Met Juanita hebben we een professional gevonden die helemaal past bij haar rol in het bestuur. Met gedegen ervaring, scherp in de analyse en heldere en zorgvuldige communicatie. Daarnaast ben ik blij om weer een vrouw in ons bestuur te mogen verwelkomen, want als we diversiteit propageren, is het fijn dat wij zelf ook het goede voorbeeld geven.

Over NCD

NCD is een person-to-person community.
Directeuren, toezichthouders en commissarissen kunnen in een vertrouwde en veilige omgeving van elkaar leren. Persoonlijke groei staat voorop.

Sinds 1953 van, voor en door leiders en toezichthouders.

Word lid

Samen inspireren, ondersteunen en vertrouwen op professioneel vlak. Wil jij dit ook? Bekijk de verschillende mogelijkheden binnen NCD.

Adres

Amersfoortseweg 98
3941 EP Doorn

Bel ons

+31 (0)88 623 2300

E-mail ons

ncd@ncd.nl

X