NCD VACATURE

NCD zoekt bestuurslid Academy & Services

De Nederlandse vereniging van Commissarissen en Directeuren – NCD is op zoek naar een bestuurslid met bestuurlijke ervaring op het gebied van opleidingen en diensten.

NCD is sinds 1953 het platform voor leiderschap en toezicht. NCD is een vereniging van actieve leden met allen een eindverantwoordelijke functie en/of toezichthoudende rol. De drie pijlers van de NCD zijn Leren, Inspireren en Reflecteren. NCD heeft voor het ‘leven-lang-leren-principe’ in 2014 de NCD Academy opgericht. De leergangen van de Academy hebben een constant hoge waardering (Onafhankelijke Cedeo-scores boven de 9,0) en biedt stevige programma’s voor executives en non-executives.
Daarnaast heeft de NCD als person-to-person platform regionale districten waar leden regelmatig ‘dicht bij huis’ bij elkaar komen. Leden en community members kunnen ook deelnemen aan landelijke on- en offline bijeenkomsten zoals de Dag van het Commissariaat, de Dag van het Leiderschap, events en NCD Talks & Colleges. 

Het concept daarbij is ‘van-voor-door’. Door samen en interactief te leren, reflecteren, uit te wisselen en elkaar te inspireren is het NCD hét platform voor leiderschap en toezicht in Nederland. 

Profiel bestuurslid academy & services

De nieuwe rol van bestuurslid academy & services is die van het uitbouwen van het opleidingen portfolio (NCD Academy),  het bewaken van de hoge kwaliteit ervan met een ondernemende (commerciële) geest. Het nieuwe bestuurslid heeft aantoonbare bestuurlijke ervaring in het opleidingen veld, het liefst bij een commerciële leiderschap- en/of governance-opleider. Je kent en houdt van de democratie van de vereniging; toegevoegde waarde leveren aan leden is de basis. Naast leden zijn ook deelnemers, alumni, volgers, partners en andere stakeholders onderdeel van onze community. Je hebt ervaring met het besturen van een dergelijke pluriforme en volatiele entiteit, een hecht en uniek netwerk.

Kwetsbaar en transparant durven zijn en met elkaar delen nemen hierbij een belangrijke plaats in. Na de transitie van vereniging naar community in de afgelopen tijd heeft het bestuur een nieuwe strategie en bijpassende structuur uitgezet. Daarbinnen ga je aan de slag om een passend opleidingen portfolio en diensten te ontwerpen en te implementeren samen met bestuur, bureau en  districtsvoorzitters.

Wij zoeken een persoonlijkheid die een bijdrage wil leveren aan het toevoegen van waarde aan de community voor modern leiderschap en toezicht in Nederland.

Je kent leiderschap en toezicht vanuit je eigen achtergrond, je bent bestuurlijk ervaren, energiek, daadkrachtig en vooral verbindend met reflectief vermogen. Kennis en ervaring met verenigingen en transities is een pré, evenals een gevoel voor samenwerken, bruggen bouwen en communicatie. Een stevig netwerk in het bedrijfsleven dat je wilt en kunt inzetten strekt tot aanbeveling. Wij streven naar diversiteit in gender, achtergrond en etniciteit. Gezien de huidige samenstelling van het bestuur gaat voor deze rol onze voorkeur uit naar een vrouw. 

Het bestuurslid Academy & Services heeft:

 • Affiniteit/ervaring met het doel van NCD;
 • Bestuurlijke ervaring: directeur, bestuurder en/of toezichthouder;
 • Affiniteit met hoogkwalitatieve dienstverlening in opleidingen, zowel qua 
 1. Didactiek 
 2. Commercieel en dienstverlenend proces
  3. Selecteren en beoordelen van de docenten
 • Ervaring met nieuwe en digitale manieren van leren, innovatie en procesbesturing in opleidingenwereld;
 • Gevoel bij de thema’s in bestuurskamers en commissarissen;
 • Persoonlijkheid: communicatief, weloverwogen en kwaliteitsdenker;
 • Beschikbaarheid: één dagdeel per week.

Uitdaging

Je ziet deze rol niet als ’werk’ en hebt de passie voor ‘Leven lang leren voor leiders’. Daarbij is er voldoende ruimte om de rol uitdagend in te vullen. Gezien de genoemde competenties denken we aan een ervaren bestuurder / professional met minimaal 10-15 jaar (verenigings-/community-) management ervaring gekoppeld aan een praktische ’can-do’ mentaliteit.

Een prachtige rol waarin impact kan worden gerealiseerd om leiderschap en toezicht in Nederland te versterken. De vergoeding bestaat uit een reis/onkostenvergoeding en een gratis premium lidmaatschap (ter waarde van € 750 per jaar).

Er is tevens ruimte om plaats te nemen in de Education Committee namens NCD in het Europese samenwerkingsverband EcoDa. 

Procedure

Kandidaten voor deze vacature kunnen zich melden bij de directeur van NCD, Karlijn L’Ortye. Alle reacties worden voorgelegd aan de  NCD Benoemingscommissie. De Benoemingscommissie komt na een selectieprocedure tot 1 of meerdere kandidaten die ter besluitvorming worden voorgelegd aan het bestuur en ter benoeming aan de ledenraad . Het is de ambitie om het nieuwe bestuurslid begin juni 2021 te kunnen benoemen voor een periode van 4 jaar.

Een VOG en een check door een onafhankelijk bureau op cv, credentials, referenties en mogelijk strijdige belangen, maakt onderdeel uit van de procedure.

Reageren

Heb je interesse in de functie bestuurslid academy & services en wil je reageren? Stuur dan je motivatiebrief en CV uiterlijk voor maandag 26 april 2021 naar NCD-directeur Karlijn L’Ortye: karlijnlortye@ncd.nl.

Financiële documenten, jaarverslagen, statuten en reglementen zijn te vinden via https://ncd.nl/jaarverslagen-en-statuten/

Heb je nog aanvullende informatie en vragen? Aarzel niet om NCD-voorzitter Paul Geraeds te contacteren: PaulGeraeds@ncd.nl

 

Adres

Amersfoortseweg 98
3941 EP Doorn

Bel ons

+31 (0)88 623 2300

E-mail ons

ncd@ncd.nl

X