Image home
Masterclass

Diversiteit & Inclusie

Datum: Woensdag 15 november van 16:00 tot 20:00 uur | Locatie: Kasteel Groeneveld, Baarn | Prijzen: Leden: € 99,95 | Niet leden: € 149,95,-

Waarom zou je diversiteit in jouw organisatie omarmen?

Het vinden van de balans tussen inclusief zijn door diversiteit te respecteren kan voor veel bedrijven een uitdaging vormen.

Toch zijn er zeer sterke en duidelijke redenen voor bedrijven om inclusiviteit en diversiteit als een zakelijke noodzaak te prioriteren.

Bedrijven die dat doen, verbeteren meestal de besluitvorming omdat meerdere perspectieven meerdere manieren bieden om problemen op te lossen en kunnen leiden tot nieuwe visies. Inclusieve omgevingen kunnen ook kwaliteitstalent aantrekken en behouden, omdat mensen werkgevers willen die hen eerlijk behandelen en voordelen creëren die zich vertalen in betere prestaties.

Maar uiteindelijk komt het erop neer dat de principes van diversiteit, inclusiviteit/gelijke kansen cruciaal zijn voor het creëren van een rechtvaardige en harmonieuze samenleving.

Nicole Bottger, hoofd D&I bij ABN AMRO bespreekt aan de hand van de voorbeelden waarom en hoe je jouw organisatie divers en inclusief kan maken.

Daarnaast wordt er aandacht besteed aan het onbenut potentieel van neurodiversiteit

“Neurodiversiteit is een competitief voordeel” kopte Harvard Business Review.

Neurodiverse teams zijn 30% productiever, kennen een hoger welzijn en beschikken in hogere mate over onmisbare talenten als creativiteit, innovativiteit en probleemoplossend vermogen. Talenten die vaak verloren gaan omdat de standaard manier van werken, werven of leidinggeven in organisaties niet past.

Wat is er nodig om elk brein te laten floreren zodat elk talent tot z’n recht komt en we profiteren van alle ideeën, perspectieven en kennis in jouw organisatie?

Saskia Schepers is expert op het gebied van neurodiversiteit. Tijdens deze masterclass neemt Saskia je mee in het belang van neurodiversiteit in organisaties.

Aanmelden

Over deze masterclass

Inhoud

Nicole Böttger en Saskia Schepers prikkelen ons tijdens de Masterclass om vanuit een ander perspectief te kijken naar diversiteit & inclusie.

 • Experts

  Nicole Böttger

  Nicole Böttger

  Hoofd D&I, ABN AMRO

  Nicole is Product Owner Diversity & Inclusion bij ABN AMRO N.V. Binnen de bank zet Nicole zich in voor gelijke kansen en rechten voor iedereen, ongeacht gender, culturele achtergrond, arbeidsbeperking, leeftijd, seksuele voorkeur of religie. Ze geeft vorm en inhoud aan het beleid en is de drijvende kracht achter vele initiatven binnen de bank.

  Saskia Schepers

  Saskia Schepers

  Expert Neurodiversiteit, People Consultant bij ABN AMRO

  Saskia Schepers is expert op het gebied van neurodiversiteit. Ze is de auteur van ‘Als alle breinen werken. Waarom neurodiversiteit op de werkvloer goed is voor iedereen.‘ Tijdens de masterclass neemt Saskia je mee in het belang van neurodiversiteit in organisaties. Aandacht voor neurodiversiteit betekent toegang hebben tot een grotere talentvijver, hogere retentie, groter welzijn, lager ziekteverzuim, een hogere performance en meer creativiteit en innovatie.

 • Over de masterclass

  Deze masterclass is interessant omdat:

  • Het je prikkelt om vanuit een ander perspectief naar diversiteit en inclusie te kijken
  • Je krijgt inzicht in het belang van neurodiversiteit in jouw organisatie
  • Je leert waarom je diversieit in jouw organisatie zou moeten omarmen
 • Kosten

  NCD-leden: € 99,95 Niet-leden: € 149,95 Prijzen zijn excl. 21% BTW

  Premium-leden: mogen per jaar 2 masterclasses kosteloos bijwonen

  Kosteloos annuleren kan tot uiterlijk dinsdag 21 december

 • Aanmeldinformatie

  Wil je meer informatie over de masterclass? Neem contact op met Priscilla van den Born, coördinator NCD Academy.

  E: priscillavandenborn@ncd.nl

  U kunt zicht aanmelden via onderstaande button.

  Aanmelden
 • PE punten

  Na het volgen van deze masterclass ontvang je 4 PE punten.

No image