Image home
Masterclass

Toezicht hebben en houden op duurzame impact

Datum: Woensdag 12 april 2023 van 16:00 tot 20:00 uur | Locatie: Hotel Landgoed Zonheuvel | Prijzen: Leden: € 495,- | Niet leden: € 695,-

Impact, duurzaamheid en MVO: het zijn sinds enkele jaren punten die de agenda in menig boardroom domineren. De ambitie is er, groen zijn ze, maar de hamvraag is: heeft de organisatie er voldoende grip op? Zijn de doelen strategisch, de aanpak voldoende doordracht en de targets niet alleen meetbaar maar ook vooral zinvol?

Aanmelden

Over deze masterclass

Inhoud

In de Masterclass “Toezicht hebben en houden op duurzame Impact” leer je door kritische vragen te stellen door de groene nevel heen te prikken en zo te zorgen dat er geen duurzame kans gemist wordt. We kijken met elkaar de naar de core business van de organisatie en de maatschappelijke impact die zij kan realiseren.

We doen dit door onder andere achtergrondinformatie te geven over de UN Sustainable Development Goals, zodat er een raamwerk is om impactdoelen te prioriteren. Ook gaan we in op de Europese regelgeving CSRD die grotere MKB-bedrijven en spelers in hun keten verplicht om over impact te rapporteren. Tot slot een casus waarin we oefenen vanuit de rol van de toezichthouder.

 • Experts

  Hidde van Kersen

  Hidde van Kersen

  Toezichthouder, spreker, natuurbeschermer

  Hidde van Kersen (1967) is natuurbeschermer in hart en nieren. Hij werkt op een groot landgoed aan de biologisch kringloop-landbouw en volgt een opleiding tot rentmeester. Hij is toezichthouder bij verschillende stichtingen en geeft gastcolleges over duurzame supply chains in Utrecht, Wageningen en Velp. Eerder was hij onder meer regionaal directeur bij keurmerk Marine Stewardship Council, sustainability directeur bij food-concern Loders Croklaan en algemeen directeur bij natuurorganisatie de Waddenvereniging. Hidde studeerde Bestuurskunde in Leiden en deed een MBA in Edinburgh.

  Paul van Ruiten

  Paul van Ruiten

  Adviseur, trainer, eigenaar

  Paul van Ruiten adviseert en traint bedrijven op gebied van strategie en implementatie van duurzaamheid. Hij is eigenaar van Bureau OM en oprichter van het collectief van onafhankelijke professionals ‘De Zwerm’. Voorheen was Paul oa. directeur Duurzaamheid en Circulaire Economie bij TNO, directeur Account en Omgeving bij DCMR Milieudienst Rijnmond en directeur Milieu en Duurzaamheid bij Royal HaskoningDHV. Paul is voorzitter van de Raad van Toezicht van de Amsterdamse NGO AidEnvironment. Voorheen was hij toezichthouder van de Indonesian Netherlands Association en voorzitter van de commissie Ruimte van VNO NCW. Paul is hoofdauteur van het managementboek Impactvol ondernemen in de praktijk (2021). Hij studeerde Landschapsarchitectuur en Planologie aan de Wageningen Universiteit.

 • Over de masterclass

  Deze masterclass is uniek door de opzet:

  • Je leert om geen enkele duurzame kans voor jouw organisatie te missen
  • Je krijgt achtergrondinformatie over oa de UN Sustainable Development Goals
  • Je krijgt inzich in de Europese regelgeving CSRD
 • Kosten

  NCD-leden: € 495
  Niet-leden: € 695
  Prijzen zijn excl. 21% BTW

  Premium-leden: mogen per jaar 2 masterclasses kosteloos bijwonen

  Kosteloos annuleren kan tot uiterlijk maandag 3 april 2023

 • Aanmeldinformatie

  Wil je meer informatie over de masterclass? Neem contact op met Priscilla van den Born, coördinator NCD Academy. Wil je meer informatie over de masterclass? E: priscillavandenborn@ncd.nl

  U kunt zicht aanmelden via onderstaande button.

  Aanmelden
 • PE punten

  Na het volgen van deze masterclass ontvang je 4 PE punten.

No image