Maak kennis met Aegon, partner van de NCD. Aegon voorziet NCD regelmatig van up-to-date informatie in de vorm van whitepapers. Bekijk bijvoorbeeld de whitepaper over de kwaliteit van het verzuimbeleid, of de whitepaper over pensioenproblematiek.

Over Aegon

Klanten in staat stellen om zelf bewuste financiële keuzes te maken: dat is onze missie. Daarom ontwikkelen we producten en oplossingen om wereldwijd zo’n 40 miljoen mensen te helpen bij hun pensioenen, verzekeringen en vermogensbeheer. Wij staan voor u klaar met begrijpelijke oplossingen, eerlijke dialoog en advies.

De zakelijke oplossingen van Aegon

Naast particuliere tak heeft Aegon ook een compleet zakelijk assortiment. Zo bieden wij niet alleen collectieve pensioen- en inkomensproducten voor uw werknemers, maar ook individuele oplossingen voor DGA’s en zelfstandig ondernemers:

Waarmee kan Aegon u als DGA helpen?

Maak uw keuze voor het DGA-pensioen

Staatssecretaris Wiebes wil af van het pensioen in eigen beheer. Dus bouwt u pensioen in eigen beheer op bij uw BV? Dan moet u voor 1 juli 2017 het pensioen in eigen beheer premievrij maken. Nog tot einde 2019 kunnen DGA’s kiezen voor afkoop of omzetting in een ODV:

  • U koopt uw opgebouwde pensioen af;
  • U zet uw opgebouwde pensioen om in een lijfrente bij de BV (de zogenaamde oudedagsverplichting);
  • U laat uw opgebouwde pensioen premievrij staan.

De keuze die u maakt heeft financiële en fiscale gevolgen. Besluit u bijvoorbeeld uw pensioen af te kopen, of om te zetten in een oudedagsverplichting? Dan moet uw partner hiermee instemmen. In sommige gevallen moet u uw partner zelfs compenseren! Daarnaast spelen ook persoonlijke wensen en de financiële situatie van de BV een belangrijke rol.

Een adviseur helpt u verder

Laat u goed adviseren over deze belangrijke keuze. Een pensioenadviseur helpt u graag bij de inrichting van uw oudedags- en nabestaandenvoorziening. Heeft u nog geen pensioenadviseur, of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met de specialisten van Aegon Adfis. Naast passend advies biedt Aegon Adfis:

  • een overzicht van de keuzemogelijkheden en de gevolgen voor de BV en DGA;
  • berekeningen en pensioenovereenkomsten;
  • antwoord op uw DGA-pensioenvragen.

Wilt u weten wat Aegon Adfis voor u kan betekenen?

Specialist op dit gebied:

Paul Lavrijssen
(070) 344 5712
06 11 33 20 51
plavrijssen@aegon.nl

Waarmee kan Aegon u als Commissaris helpen?

Leden Raad van Bestuur en Raad van Commissarissen

Als Commissaris neemt u doorlopend besluiten. Sommige van die besluiten zijn ingewikkeld. De gevolgen openbaren zich soms pas jaren later, en zijn dan niet of nauwelijks meer te repareren. Besluiten over pensioenregelingen zijn daar een goed voorbeeld van. Zorg daarom dat u vooraf weet waar het over gaat.

Het belang van de juiste keuze over een pensioenregeling blijkt wel uit dit praktijkvoorbeeld. Een werkgever treft een huilende weduwe aan de poort. De oorzaak blijkt een onvoldoende doordachte beslissing over het nabestaandenpensioen. De werkgever heeft namelijk gekozen voor een risico-partnerpensioen. Dit omdat deze premie lager was dan die voor een opbouw-partnerpensioen. De man van de weduwe is echter overleden vlak nadat hij uit dienst ging. Het gevolg: zijn weduwe krijgt geen partnerpensioen. Hoewel de werkgever hier strikt genomen in zijn recht stond, voelde hij zich moreel verplicht om iets te regelen. Een nette, maar dure oplossing.

Dit soort nare situaties wilt u liever vermijden. De diensten van Aegon Adfis helpen u daarbij door inzicht te bieden in de consequenties van uw pensioenbesluit. Zo kunt u een weloverwogen besluit nemen. Want het verleden laat zich niet zomaar terugdraaien, zeker niet als het gaat om pensioen.

Specialist op dit gebied:

Herman Kappelle
(070) 344 59 34
hkappelle@aegon.nl

Aegon Adfis: de specialist voor al uw fiscale en juridische pensioenvragen

Wij geven geen productadvies, en ook geen Wft-pensioenadvies. Wat wij u wél bieden, is hoogwaardige ondersteuning door een team van specialisten met jarenlange praktijkervaring. Wilt u meer weten? Ontdek dan wat wij doen en hoe wij dit doen op www.aegonadfis.nl.