Blockchain

Blockchain. Je hoort het steeds vaker, maar wat is het precies? Wat kun je ermee? Vier ervaren gebruikers belichten blockchain vanuit verschillende perspectieven. Meld je aan voor een spraakmakend symposium op 14 januari 2019 en doe er je voordeel mee.

Informatie

ETHEREUM, QUORUM, HYPERLEDGER OF TOCH GEWOON AAP, NOOT, MIES? 

Decentrale databases, cryptocurrency's en Internet of Things (IoT). Een razende toekomst die alleen is weggelegd voor opportunisten? Of gaan ook Jip en Janneke er uiteindelijk mee aan de haal? Maak het mee tijdens het blockchain-symposium. 


Pre-sale t/m 31 december 125,00 euro. Daarna betalen NCD-leden en introducees 150,00 euro (excl. btw).

Sprekers

Chris Mulder

Dagvoorzitter Chris Mulder is eigenaar van CMMC en is gespecialisrd in executive coaching, boardroom consultancy en business-mentoring. Ook is hij onder andere president-commissaris bij Zevenwouden Verzekering.

Ron Steenkuijl

Ron Steenkuijl is voorzitter van NCD landelijk. Naast zijn rol als voorzitter van de NCD is Ron ook Directeur Corporate Affairs van de ADG dienstengroep B.V. en Lid Raad van Toezicht MVO Nederland.

Ir. Olivier Rikken MBA 

De theorie achter het fenomeen

“Blockchain geeft ons de mogelijkheid om echt anders te denken.” 

Waar we jaren lang aan incrementele verbeteringen hebben gewerkt bij invoer van nieuwe technologieën, hebben we nu de mogelijkheid om hele industrie- en bedrijfsmodellen van de scratch af aan te herontwerpen. Blockchain geeft ons een technologische mogelijkheid om verschillende tussenpartijen in ketens er tussenuit te halen. Maar wat is deze technologie nu echt en wat zijn de producten en diensten die we er mee kunnen leveren? Dat komt ruimschoots aan bod in deze workshop.  

Jeroen van Megchelen

Blockchain in de zorgsector

“Mijn Zorg Log is techologisch waterdicht.” 

Minder administratie en meer tijd voor de patiënt, dat is de missie. Het Ledger Leopard-blockchainplatform gaat de strijd aan met administratieve zorglasten en won in 2017 de Computable Award voor het beste ICT-project in de zorg. Een app die de urenregistratie transparanter en efficiënter maakt. Die nieuwe kijk op vastgeroeste structuren kan ook in andere sectoren succesvol worden toegepast. Blockchain is niet langer een hype, maar dé manier om veilig en efficiënt data uit te wisselen.  

Majoor drs. Timo L.A. Schless

Blockchain in conflict- en rampgebieden

“Whiteflag: using blockchain to save lives.” 

Whiteflag is een op blockchain gebaseerd communicatieprotocol dat het mogelijk maakt dat partijen in oorlogsgebieden - ondanks dat ze elkaar niet kunnen vertrouwen - toch betrouwbaar kunnen communiceren. Hiermee kunnen de aanwezigheid van hulporganisaties, beschermde objecten, gevarenzones, etc. in conflict- en rampgebieden kenbaar worden gemaakt, om zo een beter omgevingsbeeld te creëren en onnodige slachtoffers te voorkomen.  

 

Erwin van der Maesen de Sombreff

Blockchain en de perspectieven voor de overheid

“Technologie is mooi, de oplossing voor de klant staat voorop.” 

De gemeente Zuidhorn loopt voorop in het gebruik van de blockchain technologie. In 2017 werd het 'Kindpakket' geïntroduceerd, een budget voor kinderen van ouders met een minimuminkomen. Hierbij is een netwerk van gebruikers en participanten decentraal gemobiliseerd. Blockchain voorkomt onnodige administratie, de regie ligt bij de gebruikers en het systeem werkt kostenbesparend en feilloos. Reden om de Computable Award 2018 voor het beste ICT project bij de overheid te ontvangen.  

Programma

14 januari 2019 | 15:00-20:00 uur

15:00 uur Ontvangst door Chris Mulder, dagvoorzitter NCD Friesland 15.30 uur Opening symposium door Ron Steenkuijl, voorzitter NCD landelijk 15:40 uur De theorie achter het fenomeen blockchain door Olivier Rikken 16:20 uur Casus bedrijfsleven medische applicatie door Jeroen van Megchelen 16:50 uur Pauze 17:10 uur Blockchain als protocol bij het leger door Majoor drs. Timo L.A. Schless 17:40 uur Blockchain-perspectieven voor de overheid door Erwin van der Maesen de Sombreff 18:10 uur Discussie en afsluiting 18:30 uur Walking dinner  

Wil je introducees meenemen? Meld ze dan telefonisch aan via 088 - 623 2300 (vraag naar Kiki Jansen) of stuur een mail.

Het symposium vindt plaats in Restaurant de Vrijheid. Het adres is Seinpolle 4, 9001 ZA in Grou.

Organisatie

Het symposium is een initiatief van NCD-Noord in samenwerking met het landelijke NCD (Nederlandse vereniging van Commissarissen en Directeuren). NCD is de enige vereniging van, voor en door leiders en toezichthouders in Nederland. Collega’s onder elkaar, die belang hechten aan een goed onderling contact om van elkaar te leren en elkaar te ondersteunen.

VRAGEN?

NEEM CONTACT OP

Wil je meer informatie over het symposium? We helpen je graag verder.

Telefoon: 088 623 2300 E-mail: ncd@ncd.nl