NCD College Bergbeklimmen

AANSPRAKELIJKHEID

Bart-Adriaan de Ruijter en Frits van der Woude leren alles wat je MOET weten in het NCD College Aansprakelijkheid op dinsdag 5 november 2019.

AANMELDEN

Informatie

Aansprakelijkheid is een belangrijk issue voor de commissaris/toezichthouder. Bestuurlijke debacles lijken elkaar op te volgen. Een toegenomen drang om claims bij bestuurders, toezichthouders en commissarissen te leggen. Hoe ga je als commissaris om met aansprakelijkheid?

Pak je je rol als commissaris niet, komt het aansprakelijkheidsspook onherroepelijk op bezoek.NCD-leden hebben gratis toegang, introducees betalen 50,00 euro (excl. btw). 

Kosteloos annuleren kan tot en met donderdag 29 oktober. Annuleer je later of kom je onaangekondigd niet, zijn wij genoodzaakt 50,00 euro in rekening te brengen. Annuleren kan uitsluitend per e-mail.

Spreker

Bart-Adriaan de Ruijter

Bart-Adriaan de Ruijter is advocaat bij Kenedy van de Laan. Hij is werkzaam op het gebied van corporate & commerciële procesvoering en commercieel contractwerk. Zijn praktijk is gericht op vertegenwoordiging en advies van bestuursleden en bedrijven in complexe potentieel litigieuze situaties. Ook staat hij zijn cliënten bij in high-profile procedures op snijvlak van ondernemingsrecht, contractenrecht en handelsrecht. 

Hij treed regelmatig op voor cliënten uit de Trade, Healthcare en Finance-sector. Hij procedeert en adviseert over bestuurdersaansprakelijkheid, contractuele geschillen, internationale beslag/executiegeschillen, conflicten met betrekking tot insolventie/herstructurering en aandeelhoudersgeschillen. Hierbij procedeert Bart-Adriaan ook regelmatig in arbitragezaken en voor de Ondernemingskamer.

Frits van der Woude

Frits is betrokken bij geschillen in “high profile” zaken. Hij is gespecialiseerd op de terreinen verzekeringsrecht, beroepsaansprakelijkheid en bestuurders- en commissarissen aansprakelijkheid. Hij staat advocaten en notarissen bij tegen aanspraken als gevolg van beroepsfouten. Regelmatig treedt hij op voor verzekeraars, bestuurders en commissarissen bij de grote en mediagevoelige faillissementen waarbij curatoren of de gezamenlijke aandeelhouders, bestuurders en commissarissen aanspreken. Verder is Frits docent verzekeringsrecht aan de Vrije Universiteit van Amsterdam en adviseert verzekeraars en brancheorganisaties over verzekeringspolissen en beroepsgroep brede vraagstukken rond aansprakelijkheid en verzekering. Frits was voorzitter van de Commissie Verzekering van de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie. Hij is lid van de Vereniging voor Verzekeringswetenschap, Vereniging van Burgerlijk Recht, Vereniging voor Aansprakelijkheid- en Schadevergoedingsrecht, CausaRie en Vereniging Nederlandse Assurantie Beurs.

Programma

17:30 uur Inloop met kleine broodmaaltijd 18:00 uur Begin college 19:30 uur Pauze 21:00 uur Einde college met borrel

AANMELDEN

Het college vindt plaats bij Kennedy van der Laan, het adres is Molenwerf 16, 1014 BG Amsterdam.

Organisatie

De Nederlandse vereniging van Commissarissen en Directeuren (NCD) is de enige vereniging van, voor en door leiders en toezichthouders in Nederland. Collega’s onder elkaar, die belang hechten aan een goed onderling contact om van elkaar te leren en elkaar te ondersteunen.

Kennedy Van der Laan is een onafhankelijk Nederlands kantoor met meer dan 100 advocaten. Sinds 1992 bedienen zij toonaangevende marktleiders, met specialistische juridische kennis onder meer op het gebied van IT, IP, Privacy en Verzekeringsrecht.  


VRAGEN?

NEEM CONTACT OP

Wil je meer informatie over het college? We helpen je graag verder.

Telefoon: 088 623 2300 E-mail: bijeenkomsten@ncd.nl

TERUG NAAR BOVEN