NCD College Groeikapitaal

Sprekers Arjan Boonekamp en Josip Petrarca vertellen op dinsdag 1 oktober over de verschillende bronnen voor groeikapitaal. Boonekamp en Petrarca geven lessen hoe je je kunt voorbereiden voor een gesprek met een bank, investeerder of mogelijke financier.  

Wil je meer informatie? Neem dan contact op.

MEER INFO

Voor dit college worden 2 PE-punten gegeven.

Informatie

Ben je op zoek naar een flinke investering voor je onderneming? De traditionele bank is vaak niet voldoende. Je hebt meer financieringsbronnen nodig. Dat kan een lening zijn of extra eigen vermogen, kortom groeikapitaal.  

 Het landschap van aanbieders van groeikapitaal is in de afgelopen 10-20 jaar enorm veranderd. Wat is crowdfunding, een kredietunie, een angel investor en zijn er nog meer alternatieven? Wat is het verschil tussen venture capital en private equity? Wat is een achtergestelde lening? Hoe kan de overheid helpen? En heeft het nog zin om naar de bank te gaan? Welk 'loket' is het meest geschikt voor uw situatie en wat zijn de meest recente ontwikkelingen?  

Het college Groeikapitaal geeft de ondernemer of commissaris een uitleg van de verschillende bronnen voor groeikapitaal. Tevens zal worden behandeld hoe je je het beste kunt voorbereiden voor een gesprek met een bank, investeerder of mogelijke financier.  


Sprekers

ARJAN BOONEKAMP

Spreker Arjan Boonekamp (1970) heeft ruim twintig jaar ervaring in Groeikapitaal en het M&A, waaronder twee en een half jaar als oprichter en managing partner bij YES Corporate Finance (YES CF), een financieel advieskantoor uit Utrecht en vijfenhalf jaar als partner bij ICP Corporate Finance (ICP CF), een financieel advieskantoor uit Amsterdam. Daarvoor was Boonekamp jarenlang actief als investment banker bij ABN AMRO en RBS en voor zijn overstap naar ICP CF korte tijd als consultant bij Kruger, een specialist in corporate restructuring, interim-management en corporate finance uit Rotterdam. 

De ervaren M&A-professional beschikt onder meer over ruime expertise op het gebied van bancaire financiering, het zoeken naar groeikapitaal en advies bij (internationale) overnames. Boonekamp studeerde bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

JOSIP PETRARCA

Josip Petrarca (1958) werkte ruim 25 jaar voor ABN (later ABN AMRO Bank) en Rabobank, opeenvolgend als kredietanalist, accountmanager voor Mid Corporates, hoofd kredietverlening MKB, manager Grootbedrijf, directeur Bedrijven en als financieel directeur. Hij studeerde bedrijfskunde (MBA aan Nyenrode en Simon Business School, New York). In 2003 richtte hij Pursel B.V. op, een adviesbureau, waarin professionals in consulting en training op het gebied van ondernemingsfinanciering, sales en salesmanagement en -training samenwerkten. In 2016 trad hij als partner toe tot YES Corporate Finance.  

Programma

17:00 – 21.30 uur

17.00 uur: Inloop met borrel 18.00 uur: Diner 19.00 uur: Aanvang presentatie (einde om 21:30 uur met een koffiepauze)  

1. Inleiding en recente ontwikkelingen 2. Financiering: waarom is het moeilijk en waar let de financier op? 3. Overzicht van de alternatieven voor de financiering (bank, crowdfunding, venture capital, private equity, platformen etc.) 4. Financiële planning voor ondernemers en tips voor u groeikapitaal gaat zoeken of voor een zakelijk krediet naar de bank gaat 5. Case uit te werken door de deelnemers 

Voor dit college worden 2 PE-punten gegeven.  

AANMELDEN

Het college vindt plaats bij Vakantiepark de Berkenhorst, Kerkendelweg 30, 3775 KN, Kootwijk  

Organisatie

NCD (Nederlandse vereniging van Commissarissen en Directeuren) is de enige vereniging van, voor en door leiders en toezichthouders in Nederland. Collega’s onder elkaar, die belang hechten aan een goed onderling contact om van elkaar te leren en elkaar te ondersteunen.

YES Corporate Finance is een succesvol onafhankelijk advieskantoor op het gebied van bedrijfsverkoop, fusies en overnames, bedrijfsfinanciering en groeifinanciering. 

Institute for Independent Business heeft associates die in meer dan 40 landen werken en is een uitgebreid wereldwijd netwerk dat toegang tot deze bronnen mogelijk maakt om hun associates en hun klanten ondersteuning en diensten te bieden.

VRAGEN?

NEEM CONTACT OP

Wil je meer informatie over het college? We helpen je graag verder.

Telefoon: 088 623 2300 E-mail: ncd@ncd.nl

TERUG NAAR BOVEN