Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Congres Alliantie Medezeggenschap en Governance

12 december 2018 @ 12:30 - 18:00

€125

Maatschappelijke verantwoordelijkheid: nieuwe regels, een nieuw gesprek?

Met het vierde jaarcongres op rij zet de Alliantie Medezeggenschap en Governance (AMG) een traditie neer in het organiseren van een inspirerend congres.

De maatschappelijke verantwoordelijkheid van organisaties en ondernemingen komt steeds meer in de schijnwerpers te staan. Nieuwe regels zetten onderwerpen als het (top)beloningsbeleid en laagdrempelige en duurzame arbeid op de gezamenlijke agenda van bestuurders, toezichthouders (RvC/RvT) en ondernemingsraden. Maar regels bieden slechts een opstap voor het aangaan van de (ook ethische) vraagstukken waar de governance voor staat.
Of u nu actief bent in de profit- of non-profitsector, de relatie met de samenleving en het actief toetsen van besluiten op de maatschappelijke verantwoordelijkheid van de eigen organisatie vragen meer en meer uw aandacht.

Tijdens deze middag zullen de heren Kim Putters, directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau en Camiel Selker, medeoprichter en partner van Focus Orange en co-auteur van het boek “Bovenbazen”, hun kennis en observaties met ons delen. De deelnemers worden actief betrokken in het gesprek over de relatie tussen organisatie, maatschappij (sociaal contract) en topbeloning. Dit gebeurt o.a. door rondetafelgesprekken aan de hand stellingen, zodat we samen onze opvattingen kunnen delen en aanscherpen. Na het plenaire gedeelte werken we het een en ander praktisch uit in interactieve workshops, waaruit u een keuze kunt maken.

Workshop 1: Het sociaal contract: bouwstenen voor een duurzame inclusieve arbeidsmarkt
Hoe schept uw organisatie goede duurzame werkgelegenheid ook aan de onderkant van de arbeidsmarkt. Welke mogelijkheden zijn er voor organisaties die opereren met nog alleen een (hoogopgeleide) kern. Basis en Beleid Organisatieadviseurs en Blikverruimers verzorgen gezamenlijk deze workshop.

Workshop 2: Topbeloning op de agenda van RvC/RvT en OR
Hoe verhoudt de rol van de Medezeggenschap bij het topbeloningsbeleid zich tot de taak van het toezicht? Wat zijn bouwstenen voor een goed topbeloningsbeleid? Een ongemakkelijk gesprek? Hoe voer je dat eigenlijk?
SBI Formaat, NCD, WissemaGroup en De Voort Advocaten | Mediators verzorgen deze workshop(s).

Workshop 3: De driehoek draait: delen van mooie voorbeelden en ervaringen
Live-interviews met OR-leden, toezichthouders en directieleden van de organisaties die in 2018 genomineerd zijn voor de Driehoek 3D-Trofee.
Door Tineke de Rijk, voordrachtscommissaris en interviewer, en Tonny Groen, FNV en coördinator van de AMG Driehoek 3D trofee.

Na de workshops zal de middag plenair worden afgesloten met de uitreiking van de Driehoek 3D Trofee door juryvoorzitter Pauline van der Meer Mohr. Dit is een prijs van AMG voor de organisatie die het goede voorbeeld geeft als het gaat om de dialoog tussen medezeggenschap (ondernemingsraad), toezicht (RvT/RvC) en bestuur. In het najaar worden de genomineerden bekend gemaakt.

Aanmelden:
Lees hier het gehele programma. Aanmelden doet u via deze link, waar u direct uw voorkeur keuze kunt aangeven voor de eerste, tweede of derde workshop.
Voor deelname aan het congres wordt ter dekking van de kosten een bedrag van 125 euro per deelnemer gevraagd. Na aanmelding ontvangt u een bevestiging van ons, waarna u definitief staat ingeschreven. Kosteloos afmelden is nog mogelijk tot en met 6 december. Na deze datum brengen wij een no-show fee in rekening voor gemaakte kosten van 50 euro per deelnemer.

Locatie: Congreszaal Landgoed Zonheuvel, Amersfoortseweg 98, Doorn

Partners van de Alliantie Medezeggenschap en Governance zijn: AWVN, CNV, FNV, MNO Platform, Nationaal Register, NCD, SBI Formaat, Sociaal-Economische Raad, De Voort Advocaten I Mediators, VCP, WissemaGroup.

Zie ook www.medezeggenschap-en-governance.nl

Wij zien uw aanmelding graag tegemoet,

Met hartelijke groet,
Trude Maas, voorzitter Alliantie Medezeggenschap en Governance

Gegevens

Datum:
12 december 2018
Tijd:
12:30 - 18:00
Kosten:
€125
Evenement Categorie:
Website:
www.medezeggenschap-en-governance.nl