Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Leiderschap in perspectief | Rens van Loon (Tilburg University) & Gerard van Vliet (NCD)

2 september @ 09:30 - 12:30

Leiderschap in perspectief

Landgoed Zonheuvel en NCD organiseren op maandag 2 september de workshop ‘Leiderschap in perspectief’. Hoogleraar Rens van Loon (Tilburg University) en Gerard van Vliet (NCD) schreven beide een boek over leiderschap, maar vanuit totaal verschillende perspectieven. Wat hebben deze twee perspectieven met elkaar te maken? Dat gaan ze verder uitwerken in deze workshop.

Gerard van Vliet richt zich op de digitale wereld. Van Vliet schreef in 1997 (!) het boek ‘Digitale diarree’ over de opkomst van internet en wat dat zou kunnen betekenen. Hij kreeg gelijk. In 2019 verscheen zijn boek ‘Het succes van digitaal leiderschap: hand- en voetboek voor de digitale transformatie’. Hij stelt vast dat de impact van de digitale wereld nog nauwelijks tot de boardroom is doorgedrongen. De gemiddelde commissaris of toezichthouder is boven de 60 jaar . En de gemiddelde directie is met andere zaken bezig dan digitale transformatie. Waar moet het digitale leiderschap dan vandaan komen?

Rens van Loon schreef het boek ‘Dialogisch leiderschap; als het ik wijkt’. De boodschap van dit boek is dat zonder dialoog geen goed leiderschap mogelijk is, dat dialoog onlosmakelijk bij het gedragsrepertoire van bestuurders, leiders en managers hoort. En dat leiderschap zonder volgerschap niet bestaat. Dialogisch Leiderschap gaat ook over hoe we omgaan met de digitale wereld. Over de uitdaging waar we voor staan om onszelf en onze samenleving in goede banen te leiden. Over leiderschap dus.

In dit boekevent belichten de auteurs vanuit hun eigen perspectief het thema leiderschap. Van Vliet en Van Loon gaan met elkaar en de deelnemers in gesprek om te onderzoeken waar dialoog en digitaal elkaar treffen in leiderschap. Het is niet uitgesloten dat er zo contouren voor een heel nieuw boek ontstaan. Deelname aan de workshop kost € 55,- per deelnemer. Beide boeken ter waarde van €45,- zijn hierbij inbegrepen. Het aantal deelnemers is beperkt, dus OP=OP!

Aanmelden

Het event is in samenwerking met Managementboek.nl en uitgeverij Mediawerf.

Gegevens

Datum:
2 september
Tijd:
09:30 - 12:30
Evenement Tags:
,

Locatie

Landgoed Zonheuvel
Amersfoortseweg 98
Doorn, Utrecht 3941 EP Doorn Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
+31 (0)343 473 500
Website:
http://landgoedzonheuvel.nl/