Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

OR en Governance

22 maart 2017 @ 12:30 - 18:00

€75

Een voordracht commissaris: werken als verbinder van organisaties als antwoord op afnemend maatschappelijk vertrouwen?

Hoe kunnen we werken aan vertrouwen in de samenleving? Iedere organisatie kan een vertrouwen gevende en verbindende schakel in de samenleving vormen. Dat vraagt om leiderschap van de driehoek: Raden van Bestuur, Raden van Commissarissen en de Medezeggenschap.

NCD wil in samenwerking met SBI Formaat, marktleider in training en advies voor de medezeggenschap op woensdagmiddag 22 maart aandacht schenken aan de positie van de voordracht commissaris.

Een voordracht commissaris wordt voorgedragen door de medezeggenschap en vervult een bijzondere taak om de dialoog binnen de driehoek te organiseren. Toch is niet altijd zeker dat er een voordacht commissaris wordt aangesteld.

Deze middag delen we de ervaringen van het al dan niet hebben van een voordacht commissaris met verschillende sprekers. We sluiten de middag af met de presentatie van een opleidingsprogramma – ontwikkeld door NCD en SBI Formaat gezamenlijk- om het leiderschap en de invloed van voordracht commissarissen te versterken.

Programma
Het programma ziet er als volgt uit:

12.30 uur welkom en een broodje
13.00 uur opening en inleiding door Gerard van Vliet, directeur NCD
13.15 uur dilemma van een RvC voordracht commissaris
13.45 uur dilemma van een RvC voordracht commissaris in Duitsland – Marco Hoogendam
14.15 uur pauze
14.30 uur dilemma van de bestuurder, Paul van der Priem van SBI Formaat
15.00 uur dilemma van de medezeggenschap, Ton van Rijn, COR voorzitter van Agrifirm Holding BV
15.30 uur presentatie van het opleidingsplan voordracht commissaris “the next level”
16.00 uur ronde tafel gesprekken aan de hand van de presentatie van het opleidingsplan
17.00 uur afsluiting door Paul van der Priem, SBI Formaat
17.00 uur borrel

Sprekers
Marco Hoogendam is sinds 2007 werkzaam bij ARAG als advocaat in dienstbetrekking. Sinds een aantal jaren is hij tevens actief in de ondernemingsraad. Eerst als lid, daarna secretaris, en nu als voorzitter. Inmiddels is hij ook Europees actief. ARAG is van oorsprong een Duits bedrijf. De moedermaatschappij is in 2011 omgevormd van een Aktiengesellschaft (AG) naar een Sociaetas Europaea (SE). Samen met Europese collega’s heeft hij onderhandeld om te komen tot een Europese ondernemingsraad. Die is tot stand gekomen en in 2012 geïnstalleerd. Hij is er zelf ook lid van. Daarnaast is hij benoemd als commissaris van ARAG SE. In Duitsland bestaat de Raad van Commissarissen uit aandeelhouderscommissarissen en actieve werknemers. Nu ARAG een Europese onderneming is geworden, is één Duitse werknemerscommissaris door een Europeaan ingeruild. De Europese ondernemingsraad heeft Hoogendam voorgedragen voor deze commissarispost.

Aanmelden
Voor dekking van de te maken kosten vragen we u om een bijdrage aan deze middag van 75 euro per persoon (excl. BTW). Het aantal deelnemers is maximaal vijftig.

Aanmelden!

Gegevens

Datum:
22 maart 2017
Tijd:
12:30 - 18:00
Kosten:
€75
Evenement Tags:
, ,

Locatie

Landgoed Zonheuvel
Amersfoortseweg 98
Doorn, Utrecht 3941 EP Doorn Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
+31 (0)343 473 500
Website:
http://landgoedzonheuvel.nl/