1959-2020

Gerard Citroen

Wij zijn diep getroffen door het plotselinge overlijden van onze gewaardeerde vriend en collega Gerard Citroen (60). Onze gedachten en medeleven gaan uit naar zijn vrouw en kinderen en naaste familieleden.

Wij wensen de familie veel sterkte met dit grote verlies.

Bedankt

De familie bedankt iedereen voor de warme belangstelling. In plaats van bloemen ziet men graag een meer permanente persoonlijke herinnering aan Gerard gerealiseerd op het landgoed Zonheuvel, waar de NCD is gevestigd en Gerard actief meewerkte aan Sustainable Development Goals (SDG).

Je kunt een donatie sturen naar:

NL65ABNA0544013220
T.a.v. NCD
O.v.v. Gerard Citroen

Condoleanceregister

Hieronder kun je een condoleance achterlaten.

Schrijf een nieuw bericht voor het register

 
 
 
 
 
 
Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Na beoordeling wordt je bericht openbaar in het register getoond.
We behouden het recht om berichten te wijzigen, te verwijderen of niet te publiceren.
221 berichten.
Miriam Notten uit Capelle a/d IJssel heeft geschreven op 2 juli 2020 om 11:35:
Ik wens familie en vrienden veel sterkte met het verwerken van dit onverwachte verlies. Gerard was een hele enthousiaste begeleider bij de GE opleiding. Van zijn verhalen en anekdotes heb ik enorm genoten. Het is dus enorm droevig dat hij zo onverwacht en jong al het aardse heeft moeten verlaten.
Maarten de Jong uit DE LIER heeft geschreven op 1 juli 2020 om 22:00:
Sinds de start van GE heb ik als verleider ethiek en integriteit mee mogen werken aan de diverse edities. De nimmer aflatende energie en inspiratie van Gerard hebben mij altijd goed gedaan. Na afloop van de sessies kwam Gerard altijd met constructieve feedback, waar ik als verleider mijn voordeel mee kon doen. Het verscheiden van Gerard kwam bij Pieter en mij als een donderslag bij heldere hemel. Nauwelijks te bevatten dat we Gerard niet meer mogen tegenkomen bij de volgende GE bijeenkomsten. Ilse en de rest van de familie wens ik toe dat ze veel over Gerard in gesprek zullen blijven en zijn beeld lang levend kunnen houden. Ik weet uit ervaring dat dit een essentieel onderdeel is van de rouwverwerking. Heel veel sterkte en kracht, Maarten de Jong
Josephine Colijn heeft geschreven op 1 juli 2020 om 18:36:
Hoi Gerard, opeens vertrokken, het past ook wel bij jou. onze filosofische gesprekken, onze gedeelde ideeen over de ontwikkeling van NCD en jouw trotse verhalen over Inge en de kinderen, ik zal ze missen! We zouden volgende week weer bellen om bij te praten stond in mijn agenda, dat wordt nu in gedachten. Voor Inge en de kinderen, een gedreven en visionaire man om trots op te zijn. Hij was dat op jullie! heel veel sterkte met dit grote verlies. Josephine C
JanWillem de Vries uit Heukelum heeft geschreven op 1 juli 2020 om 17:20:
Ik heb Gerard pas goed leren kennen bij het GE programma. Ik vond het programma erg goed en dat was te danken aan de tomeloze inzet van Gerard. Zijn gedrevenheid, energie en passie voor de NCD academy waren bijzonder. Daarnaast heb ik Gerard leren kennen als een fijne en sympathieke kerel. We zullen hem erg missen. Veel sterkte bij het verwerken van dit grote verlies.
Paul Cornelisse uit Punthorst heeft geschreven op 1 juli 2020 om 16:12:
Wat een power en wat een energie. De eerste keer dat ik je mocht ontmoeten bij GE13 dacht; doet die man alles in zijn eentje? Een half jaar later startte onze samenwerking als bestuurder en directeur. Man wat heb ik veel van je geleerd over Governance, SDG, ESG, innovatie, digitaal en wat waren die discussies heerlijk. Ging altijd over de inhoud, nooit over de man of de vrouw. Zelden ook iemand ontmoet die met zoveel commitment zijn werk doet. Een feest maar ook een zorg. Want energie is ook eindig. Je was druk bezig met je plannen vanaf 1-1-21, je hebt ze gedeeld met ons en voor het weekend hebben we nog een prima gesprek met elkaar daarover gehad. Toen werd het zondag. Bam.. Lieve Gerard, ik ga je verschrikkelijk missen. Het NCD gaat je verschrikkelijk missen. Ik wens je vrouw en kinderen, familie en vrienden ontzettend veel sterkte de komende tijd. IK zal jou nooit vergeten!
Alexander van der Lely uit Rotterdam heeft geschreven op 1 juli 2020 om 14:43:
Van harte gecondoleerd familie en vrienden. Gerard was een gedreven en zeer interessant mens. Heel fijn om mee samen te werken. We gaan Gerard zeer missen!
Kitty van Mierlo uit Hilversum heeft geschreven op 1 juli 2020 om 13:54:
Gerard, opeens ben je er niet meer. Zo energiek als je door je leven heen snelde, ben je er ook uit weg gegleden. In mijn gedachten zie ik je voor me op je fiets. En in mijn herinnering zie ik je ook op je andere favoriete vervoermiddel: de motor waarmee je naar NCD toe kwam. Je genoot zichtbaar van zo’n stoer begin van je werkdag. Je hebt governance in Nederland een flinke stap verder gebracht met NCD Academy. Op een manier die echt de jouwe was: vernieuwend en toekomstbestendig. Ik had het je zo gegund om over 20 jaar als 80-er met een glimlach op je creaties terug te kunnen kijken. Maar het liep anders. Niet te geloven dat je voorgoed weg bent Gerard. En wat een niet te beschrijven verdriet voor Inge, Karen en Frank. Ik wens hen en alle anderen die jou nu al moeten missen veel sterkte.
Hugo Hollander uit Rotterdam heeft geschreven op 1 juli 2020 om 13:45:
Wat mij bij Gerard zal bijblijven is zijn gedrevenheid en de kunst om de juiste mensen bij elkaar te brengen. Met niet aflatende energie heeft hij dit gedaan en heb ik dat zelf kunnen ervaren in de cursus voorzitter raden van toezicht en commissarissen. Veel sterkte voor de familie voor het verlies.
Albert Rommers uit Essen heeft geschreven op 1 juli 2020 om 13:22:
Je was een inspiratiebron voor velen en zult dat nog lange tijd blijven. Fijn dat ik je heb mogen leren kennen. Voor de familie heel veel sterkte
Jan Hordijk uit 6711 GN Ede heeft geschreven op 1 juli 2020 om 13:11:
Geachte familie, bij deze mijn hartelijke deelneming bij het overlijden van jullie man en vader Gerard Citroen. Ik heb Gerard gekend als een drijvende en inspirerende kracht achter de NCD Academy, hij maakte de bijeenkomsten tot een "feest". Gerard had een goed oog en contact met de individuen in de groep. Het was altijd fijn met hem te spreken. Ik denk met respect en waardering aan hem terug. Veel sterkte bij het verwerken van dit grote verlies. Jan Hordijk

Gerard Citroen

Gerard Citroen was jarenlang de programmadirecteur van NCD Academy. Gerard was de inspirator achter het programma Governance Essentials. Ook was hij partner bij MESA Family Business Consultants en werkte hij in het verleden bij bedrijven zoals Philips, NEC en Solution CPM.

Zijn inspiratie, grote werkkracht en zakelijk inzicht zullen wij ten zeerste missen. Hij laat een grote leegte achter.

Heb je vragen? Neem gerust contact met ons op.

Adres

Amersfoortseweg 98
3941 EP Doorn

Bel ons

+31 (0)88 623 2300

E-mail ons

ncd@ncd.nl

X