CHANGE UNLIMITED INFORMATIEBORREL 

Welke IMPACT maak jij? Wat is jouw verandervermogen en lukt het jou om veranderingsbereidheid te stimuleren? Zijn dit vragen die jou dagelijks bezig houden? Dan is het programma ‘Change Unlimited’ mogelijk wat voor jou. Kom het ontdekken op donderdag 24 januari of woensdag 13 februari 2019 tijdens de informatieborrel voor de opleiding Change Unlimited.

AANMELDEN 24 JANUARI

De informatieborrel vindt plaats van 16:00 - 18:00 uur.

Het vindt 24 januari plaats op Landgoed Zonheuvel (Doorn) en 13 februari plaats in het Berghotel Amersfoort (Utrechtseweg 225).

Deelname is gratis. Afmelding kan uiterlijk drie werkdagen voorafgaand aan het evenement. Zonder afmelding of bij een afmelding binnen drie dagen zijn wij genoodzaakt de kosten à € 50 excl. BTW in rekening te brengen.

Infoborrel Change Unlimited

Veranderen heeft harde kanten en zachte kanten. Die harde kanten die ken je waarschijnlijk; denk hierbij aan methodes, stappenplannen, modellen en anders theorieën waar je maar al te graag mee experimenteert. Dat experimenteren noemen we niet zo, het is consulting, coaching, training, development of ‘gewoon’ leidinggeven wat jij doet.  

De zachte kanten gaan dieper en zijn intenser en daardoor ook minder grijpbaar. Bijvoorbeeld het DNA: wat is vastgelegd (‘fixed mindset’) en waar kunnen we aanpassen of zelf evolueren? Denk bij de zachte kanten ook aan je eigen kwetsbaarheid en jouw antenne voor de sfeer en cultuur van een organisatie. We weten dat 85% van de dingen die we doen onbewust gebeurd. Waarom focussen we dan op de 15% bewust in plaats van die 85% onbewust beter te begrijpen?  

In Change Unlimited krijg je een andere kijk op veranderen. Het is een zeer goedgevuld programma van 10 dagen met meer dan 15 verleiders* die je meenemen op reis in hun expertise en ervaring over veranderen. Dat je er persoonlijk van groeit is een gegeven, wat dit programma uniek maakt is het brede pallet aan invalshoeken en inzichten.  

Omleiders*

Gerard van Vliet

Gerard van Vliet CHANGE Experience NCD

Gerard van Vliet staat aan de basis van menig veranderingsproces. Van Vliet is een inspirator met passie voor leiderschap.

Maria Menger

Organisatiepsycholoog Maria Menger daagt je uit om anders te kijken, waardoor je bestaande patronen herkent, erkent en kan doorbreken.

 *) Wat is een omleider: dat is de inleider 2.0. Ken je dat; in opleidingen is er iemand die de spreker introduceert en het proces faciliteert? De omleider doet dit anders: hij/zij checkt de ‘mood’, geeft dat wat er nodig is én laat je zien hoe je via een omweg ook komt waar je wil wezen. Een omleider is onmisbaar, dat kan je alleen ervaren als je het hebt meegemaakt. 

*) Wat is een verleider: dit is de docent 3.0. Geen 162 sheets maar verhalen, ervaringen en opdrachten om zelf te ontdekken. De verleider doet zijn best om jou te ‘verleiden’ met zijn of haar expertise. Dit zorgt voor een hele andere leerervaring.  

Wat kan je verwachten

  • Maak kennis met de omleiders*: Gerard van Vliet en Maria Menger
  • Eén of meerdere deelnemers uit de voorgaande leergangen zijn aanwezig om vragen aan te stellen
  • Je krijgt een aantal mooie inzichten (sleutels) uit het boek: ‘Succesvol veranderen van je organisatie’ – geschreven door Gerard van Vliet
  • Ontdek of dit programma voor jou geschikt is en wat het jou kan brengen  

Voor wie is deze borrel bedoelt

  • De veranderaar die zijn aanpak zou willen uitbreiden met de zachte kanten van veranderen;
  • De zelfstandige projectmanager die helpt bedrijven en ondernemers te ontwikkelen, groeien en veranderen;
  • De directeur, leidinggevende en ondernemer die zelf zijn organisatie wil veranderen
  • De startende ‘change manager’ die ‘change master’ wil worden en gebruik wil maken van het ‘100 Changers Platform
  • Diegene die zich bezig houd met digitale transformaties, want de menselijke kant is een must! 

De ervaring van Marcel

In het programma van 2018 zal deelnemer Marcel, hij is werkzaam als change manager op detacheringsbasis bij een overheidsinstantie. 

In deze omgeving zijn veranderingen, ook wel transities genoemd, aan de orde van de dag. Gedurende het programma nam Marcel zijn case mee: ‘De ingeslagen weg van verandering wordt niet voldoende getoetst en gedragen bij de medewerkers: hoe hiermee om te gaan?’ 

Tijdens de dag over de ‘psychologie’ van veranderen ontdekte Marcel samen met zijn medecursisten en de verleider dat de weerstanden die hij ervoer ergens anders vandaan kwamen. Marcel leerde nog beter te luisteren en de juiste vragen te stellen. Hij vergaarde alle informatie en kon daarmee een weloverwogen adviezen geven maar ook persoonlijk een juiste beslissing nemen. Want dat laatste; ‘hoeveel energie geeft het jou?’ is ook van wezenlijk belang. 

Een mooie voorbeeld van wij(s)heid.

100 CHANGERS 

Je hebt gelijk: échte CHANGE begint bij één CHANGE Master! 

Laat staan bij 100! Want dat is wat we willen. We willen 100 CHANGE Masters opleiden om gezamenlijk het vak van ‘veranderen’ een andere drive te geven. Weg van de standaard modellen, weg van het ‘moeten’. De 100 krijgen een gezamenlijk platform waar de buitenwereld ze kan vinden voor de expertise die nodig is. Dat platform gaan we actief marketing voor bedrijven. Bovendien kunnen we via het platform elkaar informeren en helpen. Dat doen we ook met twee update dagen per jaar en het beschikbaar stellen van een (besloten) Digitaal Magazine waarin we alle relevante trends en artikelen bij elkaar zetten. 

AANMELDEN 24 JANUARI

De informatieborrel vindt plaats van 16:00 - 18:00 uur.

Deelname is gratis. Afmelding kan uiterlijk drie werkdagen voorafgaand aan het evenement. Zonder afmelding of bij een afmelding binnen drie dagen zijn wij genoodzaakt de kosten à € 50 excl. BTW in rekening te brengen.

De infoborrel vindt plaats in het Berghotel Amersfoort. Het adres is Utrechtseweg 225 in Amersfoort.

Organisatie

NCD (Nederlandse vereniging van Commissarissen en Directeuren) is de enige vereniging van, voor en door leiders en toezichthouders in Nederland. Collega’s onder elkaar, die belang hechten aan een goed onderling contact om van elkaar te leren en elkaar te ondersteunen.

VRAGEN?

Wil je meer informatie over het werkbezoek. We helpen je graag verder.

Telefoon: 088 623 2300 E-mail: ncd@ncd.nl

TERUG NAAR BOVEN