Verantwoordelijke leiders en toezichthouders

‘Mijn lidmaatschap van de NCD is vooral een persoonlijk statement. Ik betaal net iets meer dan een euro per dag om samen met collega’s actief te werken aan beter leiderschap in Nederland’, aldus een van onze leden. En dat klopt. Want de NCD is een vereniging van, voor en door collega’s die investeren in beter leiderschap en toezicht. Te beginnen bij onszelf.

Als ceo, directeur, managing partner, dga, commissaris of toezichthouder staan we voor elkaar klaar als dat nodig is. Maar we zetten ons ook in voor de wereld buiten onze organisatie, wat we ‘verantwoordelijk leiderschap’ noemen.

Inspiratie en groei

Binnen de NCD draait het om inspiratie en persoonlijke groei. Dat doen we in onderling vertrouwen, waarin ruimte is voor kwetsbaarheid. De meest effectieve manier om zelf te leren is van elkaar leren, livetime learning. Zoals we ook beseffen dat blijven leren noodzakelijk is, lifetime learning. Bewust en positief leiderschap is daarbij de rode draad. Bewust omdat we ook naar de effecten op langere termijn kijken. Positief omdat we vooral kansen willen pakken en negatieve energie zoveel mogelijk vermijden.

Person to person

We zijn een person to person vereniging en nadrukkelijk geen businessclub. Je waardeert elkaar onderling om wat je bent en kunt bijdragen aan inspiratie en persoonlijke groei. Niet om wat je commercieel hebt in te brengen. Het NCD lidmaatschap is dan ook een persoonlijk lidmaatschap, ook al betaalt ‘de zaak’ het voor je.

Wie worden lid?

Onze leden komen uit uiteenlopende bedrijven en organisaties, profit en non-profit. Van beursgenoteerde bedrijven, mkb, onderwijs en cultuur tot zorginstellingen en overheid. En van familiebedrijven en maatschappen tot co-operaties en participatiemaatschappijen. Met als verbindende factor: verantwoordelijk leiderschap en toezicht bevorderen.

We dagen je uit om lid te worden van de NCD!

We zijn met bijna 1.500 collega’s, met een gemiddelde leeftijd van 52 jaar, waarvan 11 procent vrouw. Van de laatste 250 nieuwe leden was de gemiddelde leeftijd 42 jaar en bijna 50 procent was vrouw. We kunnen niet ontkennen dat we heel blij zijn met deze ontwikkeling. Durf jij ook de uitdaging aan?

Nu lid worden!

Nu lid worden!