NCD COLLEGE

Finance for Non-financials 

Organisatieadviseur Ronald van Tol vertelt op 4 februari alles wat je als non-financial moét weten. 

AANMELDEN

College #finance

Heb je onvoldoende grip op de cijfers van je onderneming? Kost het veel energie om het verband te zien tussen die cijfers en de prestaties van de onderneming? Volg dan het NCD College Finance for non-financials, dat wij samen met 'Levende Cijfers' organiseren. Een college speciaal voor directeuren en commissarissen, die geen financiële achtergrond hebben. 

De financiële kant van ondernemen fungeert als een belangrijke toets van beleid en maakt kansen en risico’s in een onderneming duidelijk.

Het college is bijzonder toegankelijk met eenvoudige uitleg specifiek voor de non-financial. Het is opgebouwd aan de hand van een case, waarin de bedrijfsprocessen worden verbonden met de jaarrekening. Er is steeds ruimte voor de eigen specifieke vragen.  

In dit college:  

1. Leer je door de cijfers heen kijken en het bedrijf zien met alle belangrijke gebeurtenissen.  

2. Krijg je een manier aangereikt om door te vragen op de belangrijke posten.  

3. Doorgrond je de meeste financieel technische begrippen in de balans en de winst- en verliesrekening, zoals solvabiliteit, liquiditeit en rendement.  

4. Krijg je antwoord op al je vragen.  

 

Wie? #finance

Ronald van Tol

Ronald van Tol is eigenaar van organisatieadviesbureau Levende Cijfers. Hij heeft veel ervaring met dit type colleges en wordt gewaardeerd om zijn luchtige en levendige uitleg. Ronald gebruikt de analyse van jaarrekeningen als instrument om een onderneming door te lichten. Door zijn ervaring als organisatieadviseur en riskmanager bij banken werkt hij met veel voorbeelden uit de praktijk van middelgrote ondernemingen in verschillende sectoren, zoals handelsbedrijven, productie, zakelijke dienstverlening en kunst en cultuur. 

Ronald is tevens auteur van het boek 'Cijfers bijten niet'. Dit boek is geschreven voor managers die de jaarrekening willen gebruiken om hun onderneming te sturen. 

Programma #finance

17:30 uur Inloop met kleine broodmaaltijd  

18:00 uur Begin college  

19:30 uur Pauze  

21:00 uur Einde college met borrel  

Waar? #finance

Het college Finance for Non-Financials vindt plaats in het Berghotel te Amersfoort

Utrechtseweg 225, 3818 EG Amersfoort. 

KOSTEN FINANCE

GRATIS

NCD-LEDEN 

€50

NIET-LEDEN (excl. 21% btw)

Voor dit college worden 2 PE-punten gegeven.

Kosteloos annuleren kan tot en met donderdag 28 januari. Annuleer je later of kom je onaangekondigd niet, zijn wij genoodzaakt 50,00 euro in rekening te brengen. Annuleren kan uitsluitend per e-mail.

Wil je meer informatie over deze workshop? We helpen je graag verder.  

Telefoon: 088 623 2300 E-mail: bijeenkomsten@ncd.nl