Image home
Masterclass

Stress & Burn-out Management

Datum: Donderdag 6 juni 2022 van 16:00 tot 20:00 uur | Locatie: Bergschot 69-3B, Breda | Prijzen: € 99,95 voor niet-leden of introducées. NCD-Leden: kosteloos

De uitval door stress op het werk stijgt en is hoger dan het pre-corona niveau. In 2022 gaf 1 op de 4 werknemers in de leeftijd van 18 tot en met 34 jaar aan burn-out klachten te ervaren. Bovendien blijkt uit cijfers (NEA/TNO en CBS) dat de ernst van burn-out klachten onder werkenden toeneemt en het aandeel van verzuim door werk gerelateerde psychische klachten stijgt. Volgens Arboned zijn mensen met een burn-out gemiddeld 279 dagen uit de roulatie.

Aanmelden

Over deze masterclass

Bewustwording is de sleutel tot verandering

Hoe herken je de signalen? En hoe ga je als leider het gesprek aan als je constateert dat een medewerker onder te grote druk staat en klachten ervaart? Vroegtijdig ingrijpen en op juiste wijze communiceren is niet alleen belangrijk voor het welzijn van je medewerkers, maar ook om productiviteitsverlies en hoge kosten voor je organisatie te voorkomen.

Fons van den Bemd neemt ons, door middel van zijn persoonlijke verhaal en jarenlange ervaring mee in deze masterclass Stress & Burn-out Management.

Een paar jaar geleden werd bij Fons zijn vrouw uitgezaaide borstkanker geconstateerd. In de weken na de diagnose ontvingen ze ongeveer 150 bossen bloemen, kregen ze ongevraagd eten aangeboden aan de deur en werd het medische traject onmiddellijk opgestart. Aan deze geweldige steun zou hij niets willen veranderen. Echter, hij komt ook bij mensen over de vloer die geen rust kunnen vinden in hun hoofd, die overspannen of depressief zijn. Ze zitten huilend aan de keukentafel terwijl hun kinderen eromheen lopen. Hij ziet geen bloemen, en ze staan op een wachtlijst van drie tot negen maanden. Dit bracht hem tot de vraag: “waarom nemen we mensen met psychische klachten niet even serieus als mensen met fysieke klachten?”.

Het was voor hem de aanleiding om een organisatie op te richten die mensen met psychische klachten, in de breedste zin van het woord, serieus neemt. Samen met zijn compagnon, Rob Sanders, en met achtergronden in het bedrijfsleven, topsport en defensie, hebben ze SBVitaalgroep opgericht. Zij hebben als doel om hun passie en overtuiging op een brede basis uit te dragen, met een team van specialisten. Ze zijn toegewijd aan het mentaal versterken van mensen, teams en organisaties, zowel curatief als preventief. Hun gedeelde passie, deels gevormd door persoonlijke ervaringen, drijft ze om zichzelf in te zetten voor meer mentaal welzijn. Gedreven en soms misschien iets te idealistisch, maar altijd met de onwrikbare overtuiging en wilskracht dat verbetering mogelijk is.

 • Inhoud

  Wat levert deze Masterclass je op?

  • Duidelijk Stappenplan: We nemen je mee door de specifieke stadia die voorafgaan aan overspannenheid en burn-out, zodat je de eerste signalen direct herkent.

  • Praktische Tools: Ontvang concrete strategieën en hulpmiddelen die jou helpen om zowel voor jezelf als voor anderen verantwoordelijkheid te nemen.

  • Direct Toepasbare Tips: We voorzien je van gerichte actiepunten om effectief te communiceren met medewerkers die hoge stressniveaus ervaren. Communicatie Strategieën: Leer met duidelijke voorbeelden hoe je gevoelige gesprekken begint, leidt, en afrondt.

  • Diepgang in Vertrouwen & Veiligheid: Begrijp de cruciale rol van vertrouwen en een veilige omgeving in de werksfeer en hoe je deze kunt waarborgen.

  • Ontdek de technieken om zonder vooroordelen te verbinden, en hoe je open en onbevangen vragen stelt.

  • Mindset Mastery: Verkrijg een helder beeld van hoe een positieve mindset niet alleen je dagelijkse werkzaamheden beïnvloedt, maar ook de interacties met je collega’s. Plus, concrete stappen om zo’n mindset te ontwikkelen.

  • Zelfanalyse: Via praktische oefeningen kom je te weten waar je op dit moment staat en bepaal je of jouw huidige benadering aangepast moet worden.

  • Proactieve Aanpak: Met alles wat je leert, ben je in staat om vroegtijdig op situaties te reageren, wat leidt tot een merkbare daling in ziekteverzuim binnen je team.

 • Experts

  Fons van den Bemd

  Fons van den Bemd

  Mede Eigenaar SB Vitaalgroep

  Fons van den Bemd is naast zijn rol als echtgenoot van Liesbeth en vader van Merel, Nikkie, Bas en Thijs gericht om zowel individuen als organisaties te ondersteunen bij de erkenning van psychische klachten en het vinden van passende oplossing.

  Hij doet dit vanuit SB Vitaalgroep waar hij mede eigenaar van is. De aanleiding om na 20 jaar ervaring in de internationale hotelwereld, evenals beurzen en evenementen, waar Fons diverse management- en directiefuncties heeft vervuld, een eigen consultancybureau te beginnen, was zijn verlangen om mensen en organisaties te stimuleren in hun ontwikkeling vanuit hun eigen kracht. Deze missie heeft Fons over de hele wereld gebracht.

 • Over de masterclass

  Deze masterclass is uniek door de opzet:

  • Kleine groep gelijkgestemde leiders van stevig kaliber om van en met elkaar te leren in een vertrouwelijke setting
  • Focus op casuistiek uit de actualiteit en jouw praktijksituatie en het verbeteren van pratische ethische leiderschap-skills
  • Concrete handvatten vanuit meerdere perspectieven, zowel juridisch als ethisch, om meer impact te maken als werkgever, directeur, ondernemer of leidinggevende
 • Aanmeldinformatie

  Wil je meer informatie over de masterclass? Neem contact op met Priscilla van den Born, coördinator NCD Academy.

  U kunt zicht aanmelden via onderstaande button.

  Aanmelden
 • PE punten

  Na het volgen van deze masterclass ontvang je 4 PE punten.

Praktische informatie

Datum en tijd

donderdag 6 juni 2024
tijd: 16:00u tot 20:00u

Locatie

SB Vitaalgroep
Bergschot 69-3B Breda

Kosten 2024

Voor deelname aan de masterclass gelden de onderstaande prijzen:

NCD-leden: kosteloos
Niet-leden: € 99,95
Prijzen zijn excl. 21% BTW

*Kosteloos annuleren kan tot uiterlijk 15 mei 2024

No image