Image home

Voor lerende leiders die van betekenis blijven

NCD Academy biedt programma’s voor leidinggevenden en toezichthouders die relevant willen blijven en het verschil willen maken: van betekenis blijven.
Deze programma’s richten zich op vakmanschap, actuele inzichten, aanscherpen van vaardigheden, reflectie op ervaringen en/of verdieping.

Bekijk opleidingen

Onze visie

Een leven lang
leren

Als directeur, commissaris of toezichthouder staan we voor enorme uitdagingen. Veranderingen in de wereld om ons heen vragen bijvoorbeeld om inzicht in digitale ontwikkelingen, sociale media, nieuwe businessmodellen en een veranderend HR-landschap. Naast de ‘hard skills’ gaat het steeds vaker over de ‘dynamic skills’: emotionele en sociale intelligentie, creativiteit, een juiste dosis passie, een goed inzicht in de morele consequenties en zicht op je eigen kwetsbaarheid. Skills die een must zijn voor elke directeur, commissaris of toezichthouder.

We hebben dus niet meer voldoende aan onze oude vertrouwde ‘hard skills’. Van ons wordt gevraagd om met nieuwsgierigheid en moed ons kwetsbaar op stellen om te blijven leren op andere terreinen, zodat we next level leiders worden. Van empathie naar compassie, van energiebesparing naar duurzame business modellen, van compliance naar ethisch leiderschap, van controle naar innovatie, … De programma’s van NCD Academy helpen lerende leiders om die slag te maken.

Leven lang leren geldt ook voor commissarissen en directeuren. Dat vraagt investeren in tijd en aandacht, waarbij we het beste leren met en van elkaar. Integratie van kennis, kunde en vaardigheden stellen ons in staat de rol als leider of toezichthouder te vervullen en blijvend van betekenis te zijn.

We bieden keuze voor online of fysieke bijeenkomsten, meerdaagse programma’s en eendaagse opleidingen en verdiepingssessies voor executives en non-executives. De programma’s zijn ontwikkeld samen met onze leden, vanuit de praktijk, veel onderlinge interactie en ruimte voor reflectie. De bijeenkomsten houden rekening met de uitdagende agenda’s van een directeur of commissaris: zo kort mogelijk, om de files heen gepland, met ruimte tussen sessies.

Het aanbod en de programma’s blijven voortdurend aangepast worden aan nieuwe inzichten, opkomende dilemma’s, actuele casuïstiek, moderne denkwijzen. Zo blijft er voor jou als lerende leider altijd wat nieuws te leren bij NCD Academy.

Onze opleidingen

Naast meerdaagse programma’s zijn er ook eendaagse opleidingen en verdiepingssessies voor executives en non-executives. Vaak zijn de programma’s ontwikkeld samen met onze leden, vanuit de praktijk en met veel voorbeeldcases.

 • Artificial Intelligence for Leaders and Governance

  4 dagdelen | Daalsesingel 51, Utrecht

  Dé opleiding over Artificial Intelligence voor commissarissen, seniormanagers en bestuurders.

  Meer informatie

 • Governance Chair

  3 dagen | Groot Kruivenstein Driebergen

  Leergang voor ervaren commissarissen die zijn of worden benoemd als (plaatsvervangend) voorzitter. Wat maakt een excellent voorzitter nou precies excellent? In een kleine groep van maximaal 10 deelnemers ga je op zoek naar deze vraag in jezelf. Na deze leergang heb je de excellente voorzitter in jezelf ontdekt en leid je elke vergadering met compassie en zelfvertrouwen.

  Meer informatie

 • Governance Essentials

  8 dagen | Groot Kruivenstein Driebergen

  Onze huidige maatschappij vraagt Commissarissen en Toezichthouders om te voldoen aan hoge eisen. Onze professionaliteit wordt gekoppeld aan maatschappelijke verantwoordelijkheid door een constante stroom van nieuwe uitdagingen op het gebied van duurzaamheid, technologie en sociale factoren.

  Meer informatie

 • Intervisie

  6 bijeenkomsten | Meerdere regios's

  Reflecteer op je eigen keuzes en handelen als bestuurder of commissaris.

  Meer informatie

 • NCD Academy op maat

  Op aanvraag | Locatie in onderling overleg

  Maatwerkprogramma’s voor jouw Raad van Commissarissen en directie.

  Meer informatie

 • NCD Masterclasses

  1 dagdeel | Diverse inspirerende locaties

  Geef een boost aan jouw leiderschap

  Meer informatie

 • Sollicitatie & CV Advies

  0,5 uur per onderdeel | Online via teams

  Je hebt een interessante vacature gezien voor een rol als toezichthouder of commissaris, maar misschien is het al even geleden dat je gesolliciteerd hebt. Of wellicht heb je als zelfstandig ondernemer nooit een CV gemaakt. Zelfs als je wel een CV hebt, is het de vraag of het specifiek is toegeschreven naar de functie van toezichthouder of commissaris. Jouw CV is jouw visitekaartje en moet een searchbureau of selectiecommissie een juist en positief beeld van jou geven: van de branche die je goed kent, van jouw vaardigheden en specifieke kennis, maar ook van wie je bent als persoon. Een goed CV opstellen kan dan een flinke klus zijn.

  Meer informatie

 • Sustainable Boardrooms

  3 dagdelen | De Groene Afslag Laren

  Creëer een toekomstbestendige organisatie

  Meer informatie

Waarom NCD?

Sterke aanbod
opleidingen

Sterke aanbod|opleidingen

De NCD Academy is opgericht in 2015, vanwege een blijvende behoefte onder leden en niet-leden van de NCD voor een basisopleiding voor commissarissen. Het aanbod aan programma’s is de afgelopen jaren flink uitgebreid. Voor zowel commissarissen (Governance) als directeuren en leiders (Leadership) is er een up-to-date programma-aanbod. De mix van Inspireren, Reflecteren en Leren staat daarbij voorop.

Kwaliteit &
diversiteit

Kwaliteit &|diversiteit

De opleidingen van NCD Academy kenmerken zich door hoge kwaliteit, grote diversiteit aan onderwerpen en vele cases tijdens de bijeenkomsten. De opzet van de programma’s is intensief en duurt veelal meerdere dagen (inclusief diners), waardoor een sterke mate van (onderlinge) verbondenheid ontstaat binnen deelnemende groepen. Met de nieuw vergaarde kennis ga in de praktijk aan de slag. En tijdens de terugkom diners van alumni kun je ervaringen delen en nieuwe inspiratie opdoen.

30+ ervaren
professionals

30+ ervaren|professionals

Ruim 30 ervaren professionals, bij ons bekend als verleiders, zijn verbonden aan NCD Academy. Deze groep blijft groeien. Waarom? Omdat de actualiteit van onderwerpen constant verandert en nieuwe, inspirerende leiders ons meenemen in de materie. Mede dankzij de enorme ervaring en hun presentatie skills vormen deze verleiders het hart van de programma’s.

No image