Image home

NCD Masterclasses

Als leider wil je van betekenis zijn. Het is daarom van belang om voortdurende te blijven leren omdat de context van en de eisen aan jouw rol constant veranderen. De Masterclasses van NCD Academy helpen jou als leider om je kennis en skills op pijl te houden en voortdurend te actualiseren en aan te scherpen.

Bekijk masterclasses

Onze visie

Verbeter jouw leiderschap

Door het jaar heen worden korte, intensieve en interactieve sessies rondom diverse thema’s aangeboden om je in de breedte te blijven ontwikkelen en direct in de praktijk van jouw bestuurskamer te brengen, vanuit de vertrouwelijkheid en gelijkgestemdheid die hoort bij een vereniging: leren van en met andere leiders met stevige eindverantwoordelijkheid, ambities en purpose. Voor de directeur, commissaris, toezichthouder, leidinggevende of ondernemer met stevige eindverantwoordelijkheid.

De thema’s die in 2023 de revue passeren zijn:

 • Open en veilig bestuur
 • Plan B - de 7 wegen naar weerbaarheid
 • Toezicht hebben en houden op duurzame impact

Praktische informatie

De Masterclasses worden live op locatie (van 16:00 tot 20:00uur) gegeven.
Per Masterclass zijn er maximaal 16 deelnemers om de intimiteit en vertrouwelijkheid te borgen.

Prijzen Individuele Masterclasses

NCD Lid: € 99,95
Niet-leden: € 149,95

*2 Masterclasses zijn inbegrepen in het premium lidmaatschap

Onze Masterclasses

Onze masterclasses spelen in op de actualiteit. De nieuwe inzichten en scherpen jouw vaardigheden aan om daarmee om te gaan. Centraal staat de vertaling naar jouw praktijk als directeur of commissaris. Selecteer welke sessie(s) voor jou relevant is (zijn), breng jouw dilemma’s en vragen in en krijg nieuwe mogelijkheden aangereikt om jouw impact te vergroten.

 • Masterclass 'MZ Dynamics'

  Woensdag 6 December | van 16:00u tot 20:00u | Buitenplaats Maartensdijk, Dorpsweg 23, Maartensdijk

  Het wringt en het schuurt steeds vaker in de samenwerking tussen Directie en OR. Verklaarbaar, want de samenwerking is veelal gebaseerd op de traditionele pijlers uit de wet. Passend bij de tijdsgeest en de arbeidsverhoudingen van toen, maar vooral ingericht als tegenmacht.

  Meer informatie

 • Masterclass Diversiteit & Inclusie

  Woensdag 15 November | van 16:00u tot 20:00u | Kasteel Groeneveld, Groeneveld 2, 3744 ML Baarn

  Het vinden van de balans tussen inclusief zijn door diversiteit te respecteren kan voor veel bedrijven een uitdaging vormen. Toch zijn er zeer sterke en duidelijke redenen voor bedrijven om inclusiviteit en diversiteit als een zakelijke noodzaak te prioriteren. Bedrijven die dat doen, verbeteren meestal de besluitvorming omdat meerdere perspectieven meerdere manieren bieden om problemen op te lossen en kunnen leiden tot nieuwe visies. Inclusieve omgevingen kunnen ook kwaliteitstalent aantrekken en behouden, omdat mensen werkgevers willen die hen eerlijk behandelen en voordelen creëren die zich vertalen in betere prestaties.

  Meer informatie

 • Masterclass Scenarioplanning

  Dinsdag 21 November | van 15:00u tot 19:00u | Jester Strategy, Utrechtseweg 223A, 3818 EE Amersfoort

  Scenarioplanning is een methode om onzekerheden te doordenken en verschillende toekomsten te verkennen. Toekomstscenario’s schetsen een (economische en maatschappelijke) context waar organisaties op in moet kunnen spelen. Scenario’s maken onzekerheden in de omgeving en hun onderlinge relatie expliciet en bieden hiermee een bijdrage aan het inzichtelijk maken van de complexe realiteit. Een set aan plausibele en consistente scenario’s stelt besluitvormers en toezichthouders in staat gestructureerd na te denken over detoekomst en handelingsperspectieven en strategie te genereren. Scenarioplanning wordt in de praktijk gebruikt voor onder andere risicomanagement, besluitvorming, het toetsen van toekomstplannen, en strategievorming.

  Meer informatie

Waarom onze Masterclasses?

Sterke aanbod
opleidingen

Sterke aanbod|opleidingen

De NCD Academy is opgericht in 2015, vanwege een blijvende behoefte onder leden en niet-leden van de NCD voor een basisopleiding voor commissarissen. Het aanbod aan programma’s is de afgelopen jaren flink uitgebreid. Voor zowel commissarissen (Governance) als directeuren en leiders (Leadership) is er een up-to-date programma-aanbod. De mix van Inspireren, Reflecteren en Leren staat daarbij voorop.

Kwaliteit &
diversiteit

Kwaliteit &|diversiteit

De opleidingen van NCD Academy kenmerken zich door hoge kwaliteit, grote diversiteit aan onderwerpen en vele cases tijdens de bijeenkomsten. De opzet van de programma’s is intensief en duurt veelal meerdere dagen (inclusief diners), waardoor een sterke mate van (onderlinge) verbondenheid ontstaat binnen deelnemende groepen. Met de nieuw vergaarde kennis ga in de praktijk aan de slag. En tijdens de terugkom diners van alumni kun je ervaringen delen en nieuwe inspiratie opdoen.

30+ ervaren
professionals

30+ ervaren|professionals

Ruim 30 ervaren professionals, bij ons bekend als verleiders, zijn verbonden aan NCD Academy. Deze groep blijft groeien. Waarom? Omdat de actualiteit van onderwerpen constant verandert en nieuwe, inspirerende leiders ons meenemen in de materie. Mede dankzij de enorme ervaring en hun presentatie skills vormen deze verleiders het hart van de programma’s.

No image