Image home

NCD Masterclasses

Als leider wil je van betekenis zijn. Het is daarom van belang om voortdurende te blijven leren omdat de context van en de eisen aan jouw rol constant veranderen. De Masterclasses van NCD Academy helpen jou als leider om je kennis en skills op pijl te houden en voortdurend te actualiseren en aan te scherpen.

Bekijk masterclasses

Onze visie

Verbeter jouw leiderschap

Door het jaar heen worden korte, intensieve en interactieve sessies rondom diverse thema’s aangeboden om je in de breedte te blijven ontwikkelen en direct in de praktijk van jouw bestuurskamer te brengen, vanuit de vertrouwelijkheid en gelijkgestemdheid die hoort bij een vereniging: leren van en met andere leiders met stevige eindverantwoordelijkheid, ambities en purpose. Voor de directeur, commissaris, toezichthouder, leidinggevende of ondernemer met stevige eindverantwoordelijkheid.

De thema’s die in 2022 de revue passeren zijn:

 • Van Compliance naar Ethiek.
 • Dynamiek in de Bestuurskamer.
 • Dilemma’s in Familiebedrijven.
 • Moeilijke mensen in de Bestuurskamer
 • Van Greenwashing naar Duurzame Businessmodellen
 • Leidinggeven in de Metaverse
 • Toezicht op en besturen van Groei

Praktische informatie

De Masterclasses worden live op locatie (van 16:00 tot 20:00uur) gegeven. Per Masterclass zijn er maximaal 16 deelnemers om de intimiteit en vertrouwelijkheid te borgen. De Masterclasses kunnen individueel maar ook als pakket van vier worden afgenomen. Klik hier als je interesse hebt in een pakket.

Prijzen Individuele Masterclasses

Deelname: € 495,- / € 695,- (respectievelijk online of live)
NCD Alumni: € 395,- / € 595,- (respectievelijk online of live)
NCD Lid: € 295,- / € 495,- (respectievelijk online of live)
Premium Lid*: € 295,-

Prijzen Masterclass-pakket (4 masterclasses per jaar)

Deelname: € 2295,-
NCD Alumni € 1845,-
NCD Lid € 1495,-
Premium lid* € 530,-

*2 Masterclasses zijn inbegrepen in het premium lidmaatschap

Onze Masterclasses

Onze masterclasses spelen in op de actualiteit. De nieuwe inzichten en scherpen jouw vaardigheden aan om daarmee om te gaan. Centraal staat de vertaling naar jouw praktijk als directeur of commissaris. Selecteer welke sessie(s) voor jou relevant is (zijn), breng jouw dilemma’s en vragen in en krijg nieuwe mogelijkheden aangereikt om jouw impact te vergroten.

 • Van greenwashing naar duurzame businessmodellen

  Woensdag 5 oktober | 12:00 tot 14:30uur | Online via zoom

  Als bestuurder en toezichthouder is het jouw verantwoordelijkheid om, in de bevoorrechte positie waarin jij je bevindt, het maximale te doen om een betere wereld te realiseren met jouw bedrijf. En dat kan! Het vraagt wel een andere benaderingswijze om naar de waarde van de organisatie te kijken: het gebruiken van impacttaal. Door dat te doen wordt het inzichtelijk welke mogelijkheden jouw bedrijf heeft om een veel positievere bijdrage te leveren, door bijvoorbeeld innovatie van technologie, product, of een hele andere werkwijze

  Meer informatie

Waarom onze Masterclasses?

Sterke aanbod
opleidingen

Sterke aanbod|opleidingen

De NCD Academy is opgericht in 2015, vanwege een blijvende behoefte onder leden en niet-leden van de NCD voor een basisopleiding voor commissarissen. Het aanbod aan programma’s is de afgelopen jaren flink uitgebreid. Voor zowel commissarissen (Governance) als directeuren en leiders (Leadership) is er een up-to-date programma-aanbod. De mix van Inspireren, Reflecteren en Leren staat daarbij voorop.

Kwaliteit &
diversiteit

Kwaliteit &|diversiteit

De opleidingen van NCD Academy kenmerken zich door hoge kwaliteit, grote diversiteit aan onderwerpen en vele cases tijdens de bijeenkomsten. De opzet van de programma’s is intensief en duurt veelal meerdere dagen (inclusief diners), waardoor een sterke mate van (onderlinge) verbondenheid ontstaat binnen deelnemende groepen. Met de nieuw vergaarde kennis ga in de praktijk aan de slag. En tijdens de terugkom diners van alumni kun je ervaringen delen en nieuwe inspiratie opdoen.

30+ ervaren
professionals

30+ ervaren|professionals

Ruim 30 ervaren professionals, bij ons bekend als verleiders, zijn verbonden aan NCD Academy. Deze groep blijft groeien. Waarom? Omdat de actualiteit van onderwerpen constant verandert en nieuwe, inspirerende leiders ons meenemen in de materie. Mede dankzij de enorme ervaring en hun presentatie skills vormen deze verleiders het hart van de programma’s.

No image