Image home

Sustainable Boardrooms

De komende jaren staat duurzaamheid in iedere organisatie hoog op de agenda. Wet- en regelgeving wordt constant aangepast en als leider van een organisatie wordt er (steeds) meer verwacht. Om de juiste duurzaamheidsstrategie voor jouw organisatie te ontwikkelen presenteert NCD in samenwerking met Grant Thornton de leergang Sustainable Boardrooms.

Aanmelden

Over deze opleiding

Creëer een toekomstbestendige organisatie

NCD is er van en voor leiders van nu en de toekomst. En juist de toekomst staat in deze leergang centraal. Met duurzaamheid als centraal onderwerp in de RvC en directiekamers is een lange termijn waarde creatie en het creëren van een toekomstbestendige organisatie essentieel. Ook is de CRSD (Corporate Sustainability Reporting Directive) vanaf het boekjaar 2023 een verplichting vanuit de Europese regelgeving.

In deze leergang gaat het over het realiseren van een duurzaamheidsstrategie, passend binnen de context van het bedrijf, de impact van de organisatie (positief en negatief) op mens en milieu en potentiële duurzaamheidsrisico’s en kansen. We werken aan de vertaling van jouw strategie naar actie en focuspunten, het meten van impact, transparant communiceren over behaalde resultaten en het borgen van realisatie binnen jouw organisatie.

Het geeft jou als commissaris of directeur inzicht en de juiste handvatten om jouw organisatie strategisch te verduurzamen en daardoor je toekomstbestendigheid te vergroten.

 • Inhoud

  Het programma bestaat uit drie dagdelen met tussenpozen van enkele weken. Dit zorgt ervoor dat je de leerpunten uit elk dagdeel in de praktijk kunt toepassen en de resultaten hiervan mee kan nemen naar het volgende dagdeel. Deze leergang is daarom een “Action Learning Programma”.

  Vooraf en tussendoor:

  • leeswerk ter voorbereiding op het nieuwe onderwerp
  • opdrachten voor de vertaling naar de eigen praktijk en inbreng van casuïstiek.

  Dagdeel 1:
  Strategie

  Informeer jezelf over de laatste trends en ontwikkelingen in wet- en regelgeving. Geef vorm aan de lange termijn waarde creatie in jouw rol als leider en formuleer een duurzaamheidsstrategie die bijdraagt aan je toekomstbestendigheid.

  Dagdeel 2:
  Meten en data

  Welke indicatoren en data zijn er nodig om impact te meten, waar moet deze data aan voldoen en hoe organiseer je dit in de keten? Je ontwikkelt handvatten voor scherpe keuzes in indicatoren en een handzame datastrategie.

  Dagdeel 3:
  Verslaglegging en sturing

  Hoe zorg je voor een helder duurzaamheidsrapport in lijn met huidige en toekomstige eisen in wet- en regelgeving? Ontwikkel of optimaliseer jouw rapportage en leer sturen op duurzaamheidsdoelen binnen je organisatie.

 • Voor wie?

  • Bestuurders binnen een MKB of Corporate organisatie die verantwoordelijk zijn voor de duurzaamheidsstrategie
  • Hij of zij die reeds impact maken en eigen casuïstiek mee kan nemen
  • Hij of zij die output direct doorvertalen naar de praktijk
 • Over de leergang

  • Een kleine groep (maximaal 15 personen)
  • Een betrouwbare, veilige setting
  • Praktijkgerichte voorbeelden, actuele theorie
  • Inspirerende docent en gastsprekers uit de praktijk
  • Leergang die gepland is op haalbare momenten in de agenda: voor de file heen, na de file terug
 • Experts

  Emma Verheijke

  Emma Verheijke

  Adviseur

  Emma Verheijke leidt de duurzaamheidspraktijk van Grant Thornton. Met haar team begeleidt zij bedrijven, financiële sector, non profit instellingen en overheden met het voorbereiden en inrichten van duurzaamheidsrapportages in de transitie naar een meer duurzame, inclusieve economie. Met jarenlange praktijkervaring als consultant, trainer en docent, is Emma expert op gebied van duurzaamheidsstrategie, geïntegreerd impact management en duurzaamheidsverslaglegging en -rapportage.

  Emma is ook als docent betrokken bij de Nederlandse Beroepsgroep voor Accountants (NBA) en het International Institute of Research.

  Edith Kroese

  Edith Kroese

  Eigenaar Avance

  Impact-expert Edith Kroese is oprichter en eigenaar van het adviesbureau Avance dat sinds 2022 onderdeel is van Grant Thornton. Edith heeft meer dan 25 jaar (internationale) ervaring met adviestrajecten en impactonderzoek voor bedrijven, goede doelen, impact financiers en overheden. In 2014 haalde ze een Master in Change Management en heeft ze zich gespecialiseerd in strategievraagstukken rondom duurzaamheid en maatschappelijke impact. Daarnaast is ze veelgevraagd spreker en trainer bij onder andere opleidingstrajecten voor toezichthouders.

  Jurre Anema

  Jurre Anema

  Consultant Impact & Sustainability

  Jurre Anema is Consultant Impact & Sustainability binnen het Grant Thornton Impact House. Vanuit deze rol ondersteunt hij bedrijven en de financiële sector met strategie, monitoring en rapportage op het gebied van duurzaamheid. Jurre vertaalt relevante standaarden en wet- en regelgeving naar praktische implicaties. Als consultant en trainer begeleidt hij organisaties met implementatie waarbij proportionaliteit centraal staat zodat elke organisatie op passende wijze met duurzaamheid aan de slag gaat.

 • Aanmeldinformatie

  U kunt zich aanmelden via onderstaande button.

  Aanmelden
 • PE punten

  16 PE punten

Praktische informatie

Duur & locatie

De leergang duurt 3 dagdelen
Locatie: De Groene Afslag Laren

Data 2024

Dag 1: Dinsdag 10 september 2024
Dag 2: Dinsdag 24 september 2024
Dag 3: Dinsdag 8 oktober 2024

Tijden: van 16:00 tot 20:00 uur.

Kosten 2024

NCD-leden: € 1.500,00
Niet-leden: €1.800,00

Prijzen zijn excl. 21% BTW

No image