Actueel

Governance TV: Integriteit ondergeschoven kindje aan de bestuurstafel

Video    |    11 december 2017    |    1 minuut

Ondanks lippendienst blijkt integriteit een moeilijk hanteerbaar begrip binnen bedrijven.

In de nieuwste aflevering van Governance TV wordt geconstateerd dat de vele regeltjes niet écht helpen. ‘Liever minder regels en meer focus op gedrag’ is dan ook de conclusie, die gedeeld wordt door Hermine Masmeyer, directeur van het platform Ethiek en Integriteit, en Henk Koopmans, ervaren toezichthouder, beiden gast in deze aflevering van Governance TV.

Soft skills kunnen soms keihard zijn, vooral als het gaat om integriteit en ethiek. De reputatieschade overtreft in alle gevallen de aansprakelijkheid, die ook vaak aan de orde is. Hoe komt het toch dat ethiek en integriteit zo moeilijk te hanteren zijn? Hermine Masmeyer “Behalve dat de inhoud ervan door de loop der tijd anders wordt ingevuld merk je dat er te weinig bij wordt stil gestaan. Dat van tijd tot tijd wel doen is juist de opdracht die we ons als platform hebben gesteld”. Vanuit de praktijk kan Henk Koopmans, dat bevestigen: “Pas als het fout gaat heeft iedereen ineens energie om erover van gedachten te wisselen”.

Beiden zijn het erover eens dat elke bestuurder/Commissaris er goed aan doet zich ter dege bewust te zijn van de rol die integriteit en ethiek speelt bij het zaken doen.

Youtube video QFdJ2XRY_Lg&ab

GovernanceTV

Bijdrage door
NCD

Gerelateerde artikelen

Bekijk alles
No image