“Échte impact maken is mijn missie”

Interview met Jeroen de Punder, directeur NLvoorelkaar

In gesprek    |    15 april 2025    |    3 minuten

Voor mij zit Jeroen de Punder, directeur van NLvoorelkaar. Een man met passie, een missie en een onuitputtelijke drive. Hij leidt een organisatie die goed doet én het goede doet. Ooit begon zijn reis in het Brabantse land. Via een route vol zijpaden belandde hij op de HEAO in Breda en later op de Erasmus Universiteit, waar hij zijn MBA behaalde. Zijn carrière speelde zich altijd af op het snijvlak van techniek, commercie en marketing. Ondernemen? Daar draait hij zijn hand ook niet voor om.

Toch kwam de grootste ommekeer in zijn leven niet van een zakelijke uitdaging, maar uit een persoonlijke hoek. Zijn dochter Nikki kreeg de diagnose van het syndroom van Usher – een zeldzame aandoening waarbij mensen uiteindelijk doof én blind worden. Een harde klap, maar in plaats van bij de pakken neer te zitten, vond Jeroen juist kracht in zijn dochter. Nikki richt zich op wat wél kan en weigert zich te laten beperken. Een bron van inspiratie.

Dat bracht Jeroen tot een radicale stap: hij gaf zijn rol als CMO bij Kwantum op en maakte de overstap naar Social Care Network, bekend van het platform NLvoorelkaar.

Een marktplaats voor goed doen

NLvoorelkaar is het grootste vrijwilligersplatform van Nederland. “Een soort Tinder voor doing good,” aldus Jeroen. Het brengt vraag en aanbod samen op het gebied van vrijwillige inzet. Dat kan variëren van een taalmaatje tot studenten die ouderen helpen. Inmiddels zijn er meer dan 262.000 deelnemers geregistreerd, 17.000 goede doelen en maatschappelijke organisaties zijn aangesloten en is er 16,5 miljoen uren vrijwilligerswerk via het platform gerealiseerd. Indrukwekkende cijfers, maar hoe wordt zoiets gefinancierd?

Social enterprise met een slimme motor

“Wij zijn een social enterprise,” vertelt Jeroen. “We hebben een maatschappelijke missie, maar we moeten net als ieder ander bedrijf financieel gezond blijven.” Dat doen we door samen te werken met gemeenten, bedrijven en door internationale uitrol. Zo kunnen bedrijven hun medewerkers bijvoorbeeld een paar dagen per jaar inzetten voor vrijwilligerswerk – bijvoorbeeld in een verzorgingstehuis. Daarmee dragen ze bij aan de maatschappij én aan de Sustainable Development Goals (SDG’s), in het bijzonder de ‘S’ van sociaal.

Via een op maat gemaakt impact platform kan talent van medewerkers gekoppeld worden aan een passende hulpvraag én exact gemeten worden hoeveel impact er wordt gemaakt. Deze tool wordt continu doorontwikkeld en kan volledig in de huisstijl van een organisatie (whitelabel) worden ingezet. Achter de schermen draait het op een robuust platform dat voortdurend wordt vernieuwd. “Techniek is onze basis – en die staat als een huis,” aldus De Punder.

Het verdienmodel is modulair opgebouwd: van een basisabonnement tot volledig ontzorgde campagnes, inclusief events en communicatiestrategie. Toekomst vol verbindingen Impact is het sleutelwoord. Niet alleen voor NLvoorelkaar zelf, maar ook voor alle vrijwilligers, bedrijven, gemeenten en goede doelen die zich bij het platform aansluiten. Jeroen de Punder is dan ook met recht een impactleider. Zijn ambitie? In 2030 meer dan 1 miljoen verbindingen, een stevige internationale aanwezigheid en een platform dat dagelijks bijdraagt aan een betere samenleving.

“Wij laten sociaal kapitaal renderen, omdat iedereen kan meedoen.”


Wil je meer weten over NLvoorelkaar, zelf aan de slag als vrijwilliger of met jouw organisatie samenwerken? Laat het weten – wij zorgen voor de match.

📘 E-book CSR Trends Corporate Volunteering 2025: Download hier

📗 E-book Trends Vrijwillige Inzet 2025: Download hier

📰 Artikel over Jeroen in het FD: Lees hier het interview

Bijdrage door
Esther de Jong - Directeur NCD

Gerelateerde artikelen

Bekijk alles
No image