Image home

Leergang voor commissarissen, seniormanagers en bestuurders om een grondige kennisbasis te bieden over AI

De razendsnelle opmars van kunstmatige intelligentie (AI) heeft een onmiskenbare impact op onze maatschappij en het (werkende) leven. Het is één van de meest besproken onderwerpen op de agenda binnen organisaties en voornamelijk de snelheid en ontwikkeling maken het tot een uitdagende tool. NCD en Business School Nederland slaan de handen in één met de leergang “Artificial Intelligence for Leaders and Governance’.

Aanmelden Download brochure

Over deze opleiding

De opleiding voor commissarissen, seniormanagers en bestuurders over AI

Deze unieke leergang van vier halve dagen is ontworpen om commissarissen, seniormanagers en bestuurders een grondige kennisbasis te bieden over AI, van fundamentele technologieën en praktische toepassingen tot cruciale ethische en bestuurlijke vraagstukken. Gezien de technologische revolutie ongekende kansen biedt maar ook serieuze vragen oproept over ethiek, privacy, en de toekomst van werk, richt het programma zich erop om seniormanagers en bestuurders van essentiële kennis en tools te voorzien. Deze zijn noodzakelijk om effectief te navigeren in dit turbulente tijdperk, waarin de integratie van AI in onze dagelijkse activiteiten en besluitvormingsprocessen steeds prominenter wordt.

Door de samenwerking tussen NCD en BSN wordt een platform geboden waar commissarissen, seniormanagers en bestuurders niet alleen theoretische kennis opdoen, maar ook praktische inzichten krijgen aan de hand van eigen organisatievraagstukken, hands-on projecten en interacties met vooraanstaande experts op het gebied van AI. De leergang belooft een diepgaande verkenning van AI, met als doel de deelnemers niet alleen voor te bereiden op de huidige uitdagingen, maar ook op de toekomstige ontwikkelingen in dit dynamische en snel transformerende vakgebied.

 • Inhoud

  Na het volgen van de leergang AI heb je:

  • heb je essentiele kennis en tools over AI
  • om effectief te navigeren in dit turbulente tijdperk, waarin de integratie van AI in onze dagelijkse activiteiten en besluitvormingsprocessen steeds prominenter wordt.
  • heb je kennis van fundamentele technologieën

  Programma

  Dag 1:
  Module 1: Introductie tot generatieve AI
  Ontdek de kracht van Generatieve AI en hoe het de marketingwereld zal veranderen. Deze introductie tot Generatieve AI biedt inzicht in de fundamenten van de technolo-gie en bereid je voor op de toekomst.
  Spreker: Lars van Gils (Founder PromptGorrillas)

  Module 2: AI tools en skills ChatGPT: wat Google voor Internet is, is ChatGPT voor AI. ChatGPT staat centraal in de wereld van generatieve AI, waarbij het beheersen van ‘prompting’ de cruciale vaardig-heid is die elke professional moet beheersen. Deze module is speciaal ontworpen om je deze onmisbare skill effectief en efficiënt aan te leren op een toegankelijke en inter-actieve wijze.
  Spreker: Lars van Gils (Founder PromptGorrillas)

  Dag 2: Module 3: AI Ethiek en Privacy
  Met deze module richt je je op de ethische overwegingen en privacy kwesties bij het gebruik van AI. Je leert over het belang van verantwoorde AI-ontwikkeling, inclusief strategieën om vooringenomenheid te verminderen en transparantie te bevorderen. Ook bespreken ze de uitdagingen op het gebied van gegevensbeheer en privacy.
  BSN spreker: Hans Geurts (CIO van VTTI en MBA-docent Informatiemanagement)

  Module 4: De Board en Security
  Een cruciale component van de leergang is het bespreken van de verantwoordelijkheden van de raad van bestuur in het licht van cyberdreigingen en de digitaliseringskloof in de boardroom. Je wordt meegenomen in de overgang van NIS naar NIS2-regelgeving, met een focus op de vraag of organisaties voldoende maatregelen hebben genomen om zich te beschermen tegen online risico’s.
  BSN spreker: Hans Geurts (CIO van VTTI en MBA-docent Informatiemanagement)

  Dag 3:
  Module 5: De Waarde van Data
  In deze module onderzoek je hoe organisaties kunnen overgaan van intuïtief naar (de juiste) datagedreven besluitvorming. Hoe ontwikkel je de benodigde data competenties in de organisatie? En hoe ontwikkel je een organisatiecultuur die datagedreven werken omarmt?
  BSN spreker: Maarten Kuiper (Adviseur en partner Wielinq en MBA-docent Informatiemanagement)

  Module 6: De toepassing van AI De theorie wordt in de praktijk gebracht. Je ontwerpt een concrete toepassing van AI voor de eigen organisatie, met de benodigde technologie, ethische en juridische aspecten, etc. Deze module biedt waardevolle praktijkervaring en verdiept het begrip van de mogelijkheden en uitdagingen van AI.
  BSN spreker: Maarten Kuiper (Adviseur en partner Wielinq en MBA-docent Informatiemanagement)

  Dag 4:
  Module 7: AI in de Toekomst
  Bij Advanced AI leer je hoe je nog meer uit je ChatGPT kennis kan halen en bouw je je eigen AI-assistent, We bouwen direct drie Custom GPT’s die je meteen na deze module kan worden ingezet. We leren je hoe de toekomst van Custom GPT’s eruit zal zien en hoe wij denken dat dit invloed zal hebben op iedere afdeling binnen een vooruitstrevende organisatie. Daarnaast leer je hoe de GPT-store werkt en deel je GPT’s met anderen.
  NCD Spreker: Lars van Gils (Founder PromptGorrillas)

 • Voor wie?

  De leergang Artificial Intelligence for Leaders and Governance biedt een uitgebreide en diepgaande kijk op AI en is gericht op:

  • commissarissen, senior managers en bestuurders met stevige eindverantwoordelijkheid;
  • willen de transformatieve kracht van deze technologie begrijpen en benutten
  • bereiden zichzelf voor tijdens de leergang om de opgedane kennis toe te passen in de praktijk
  • maken tijd voor een goede voorbereiding.
 • Experts

  Lars van Gils

  Lars van Gils

  Eigenaar PromptGorillas

  Lars van Gils is een gedreven ondernemer met een vurige passie voor alles wat met AI te maken heeft. Vanaf zijn tienerjaren was hij al gefascineerd door de potentie van kunstmatige intelligentie en de impact ervan op onze wereld.

  In juni 2023 is hij met trots zijn eerste onderneming, PromptGorillas, opgestart als een startup. Sinds de oprichting hebben zij een indrukwekkende groei doorgemaakt. Het team bestaat uit 6 toegewijde professionals die werkzaam zijn bij PromptGorillas, ze hebben ruim 70 professionals opgeleid en geven bijna wekelijks een Masterclasses aan diverse organisaties. Bovendien leiden ze mensen op tot “PrompGoriilla’s”, die vervolgens succesvol worden geplaatst binnen andere bedrijven geplaatst.

  Lars zijn ambitie met PromptGorillas is het toegankelijk maken van AI voor bedrijven. Ze streven ernaar organisaties te voorzien van de essentiële kennis en expertise die nodig zijn om een solide fundament in professionele AI op te bouwen.

  Maarten Kuiper

  Maarten Kuiper

  Teacher Business School Nederland

  Digitalisering, strategie, samenwerking en andere manieren van organiseren, dat zijn de terugkerende thema’s in het werk van Maarten. De afgelopen 15 jaar heeft Maarten organisaties ondersteund als adviseur, project-/programmamanager of interimmanager. Zijn ervaring heeft hij grotendeels opgedaan in organisaties met een publiek en maatschappelijk profiel: onderwijs, zorg, woningcorporaties, cultuur en overheid. Hij heeft onder andere gewerkt voor Gemeente Amsterdam, VO-raad, PO-raad, MBO Rijnland, Yuverta, Provincie Zuid-Holland, Rijksmuseum, VUmc, Vilans, Philadelphia, Kennisnet, Rochdale. Naast zijn werk als adviseur en partner bij Wielinq is Maarten MBA-docent Informatiemanagement bij Business School Netherlands en is hij als toezichthouder actief in kinderopvang en beroepsonderwijs.

  Hans Geurts

  Hans Geurts

  Teacher Business School Nederland

  Hans is een gepassioneerde en gedreven digitale leider met meer dan 20 jaar ervaring in de technologie-industrie. Als CIO van VTTI is Hans verantwoordelijk voor de digitale transitie van de organisatie. In zijn vorige functies leidde Hans de digitale transformaties bij bedrijven als Heineken en Wolters Kluwer. Hans heeft een passie voor data en gelooft dat bedrijven ongeëvenaarde waarde kunnen creëren door het potentieel te ontsluiten van de enorme data die ze bezitten. Al zijn ervaringen brengt hij over aan studenten van Business School Netherlands als MBA-docent Informatiemanagement.

 • Data

 • PE punten

  16 PE punten

Praktische informatie

Duur & locatie

De duur van deze opleiding is 4 dagdelen. De opleiding vindt plaats bij:

To be advised, omgeving Utrecht.

Startdata 2024

In 2024 is er één startmoment voor deze leergang: donderdag 16 mei. Onderstaand alle lesdata:

 • 16 mei 16.00 uur tot 20.00 uur
 • 30 mei 16.00 uur tot 20.00 uur
 • 13 juni 16.00 uur tot 20.00 uur
 • 27 juni 12.30 uur tot 17.00 uur

Kosten 2024

Voor deelname aan leergang AI gelden in 2024 de onderstaande prijzen:

NCD en BSN Leden: € 1500,-
Niet-leden: € 1800,-
Prijzen zijn excl. 21% BTW

Lid worden van NCD: €440 per jaar excl. BTW

No image