Image home

de Dag van de Commissaris

Op donderdag 2 november organiseert NCD de Dag van de Commissaris. Een evenement waarbij alle toezichthouders en commissarissen in Nederland bijgepraat worden over de trends van 2024 op het gebied van leiderschap!

Inschrijven

Programma

Tijden

10:30 - Ontvangst
11:00 - Welkomstwoord door Esther de Jong, directeur NCD
11:15 - Biases binnen het toezicht: ‘De irrationele toezichthouder’ door Ten Have Change Management
12:00 - Q&A
12:15 - lunch

13:30 - Marilieke Engbers “Het ongezegde in de Boardroom” in gesprek met Gijs de Vries, meervoudig commissaris
14:15 - Q&A

14:30 - Break/energizer
14:45 - Jitske Kramer “de dynamiek van grote veranderingen”
15:45 - Q&A

16:00 - Afsluiting Paul Geraeds en aansluitend borrel

Programma details

Sessie #1

Wouter Ten Have en Maarten Hendriks van Ten Have Change Management spreken tijdens een interactieve sessie over Biases binnen het toezicht: ‘De irrationele toezichthouder’. Tijdens deze sessie bespreken ze welke invloed biases hebben binnen het toezicht (gebaseerd op het boek ‘Organizational Behaviour and Change management the impact of cognitive and social bias). Ze zoomen in hoe toezichthouders biases in hun dagelijkse praktijk kunnen herkennen, voorkomen én inzetten.

Door middel van sprekende voorbeelden en kleine psychologische experimenten gaan ze in gesprek met de deelnemers over ervaringen met biases in de praktijk. De sessie biedt praktische handvatten aan de toezichthouders over hoe te gaan met veelvoorkomende biases in het toezicht.

Sessie #2

Marilieke Engbers deed baanbrekend promotieonderzoek over de invloed van het ongezegde in de boardroom. Gijs de Vries is meervoudig commissaris en daarmee ervaringsdeskundige over het reilen en zeilen binnen de board. Ze gaan het gesprek aan over de theorie en de praktijk met elkaar en de aanwezigen in de zaal. Tijdens het gesprek gaan ze in op de context van de groep en het thema wat actueel is. Hierbij speelt het ongezegde in relatie tot governance de voornaamste rol.

Sessie #3

Jitske Kramer gaat in gesprek over ‘omgaan met grote veranderingen en transformaties’ wat het thema is van haar meest recente onderzoek en het boek wat zij momenteel schrijft. Grote veranderingen leiden altijd tot een periode waarin we veel moeten loslaten, terwijl we niet precies weten hoe de toekomst eruit gaat zien. Antropologen noemen deze tussentijd liminaliteit, een verandertijd die uitdaagt tot vernieuwing en vaak wordt ervaren als chaotisch, emotioneel en verwarrend. Deze lezing gaat over de dynamiek van grote veranderingen en hoe de antropologie ons kan helpen hierdoorheen te navigeren.

Locatie, datum en prijzen

Het Arsenaal
Kooltjesbuurt 1
1411 RZ Naarden

Donderdag 2 november 2023

Prijzen:
NCD-Leden: € 249,-
Niet-Leden: € 295,-

parkeren
Bij het Arsenaal zelf zijn een aantal parkeerplaatsen. Op loopafstand van de locatie (6 minuten) parkeert u gratis bij Bastion Nieuw Molen.

openbaar vervoer
Vanaf Station Naarden-Bussum vertrekt ieder uur lijn 110.

Met o.a.

No image