Op 3 november 2022 organiseert NCD de jaarlijkse Dag van de Commissaris. Een evenement waarbij alle toezichthouders en commissarissen in Nederland willen informeren én inspireren met next level thema’s en high-end speakers.
10:00 - ontvangst door Sander Schimmelpenninck
10:30 - plenaire opening door Jeroen Smit
12:00 - lunch
13:00 - subsessie 1&2
14:30 - pauze
15:00 - subsessie 1&2
16:30 - plenaire afsluiting
17:00 - netwerkborrel
18:30 - einde
Subsessie 1: Visie op een regeneratieve toekomst
3P’s, MVO, SDG,ESG, CSRD; Duurzaam handelen kent vele begrippen en er zijn meer ‘guidelines’ dan je ooit in je leven kan lezen. Klimaatbewustzijn is ‘here to stay’. Wat betekent dat voor jouw rol als toezichthouder? Is jouw duurzame filter altijd aan en hoe blijf je zelf up-to-date? Lees verder
Subsessie 2: Next level bedrijven en hun governance
Een ‘next level bedrijf’ wat is dat horen wij je denken. Next level gaat over ‘de nieuwe economie’. Wat we ‘de nieuwe economie’ noemen is een economie die het welzijn van de mens en het behoud van de natuur centraal stelt, in plaats van geld als doel en enige maatstaf voor resultaat. Next level is die overgang. Lees verder
De Landgoederij
Camminghalaan 30
3981 GH Bunnik
Donderdag 3 november 2022
Prijzen:
NCD-Leden: € 249,-
Niet-Leden: € 295,-
Sander Schimmelpenninck werd bekend als voormalig hoofdredacteur van Quote en presenteerde televisieprogramma’s als De Opvolgers, Dragons’ Den en Op1. Hij is tegenwoordig televisiemaker voor de VPRO, waarvoor hij Sander & De Kloof (vanaf 2022) maakte, columnist van De Volkskrant, maker van De Zelfspodcast en de ondernemer achter mediabedrijf Tonny Media, dat vooral bekend is van haar podcastproducties.
Jeroen Smit is onderzoeksjournalist en auteur van diverse bestsellers waaronder De prooi over ABNAmro. Hij studeerde Bedrijfskunde in Groningen en begon zijn carrière in de consultancy. Sinds 1990 schrijft hij over leiderschap in het bedrijfsleven. Als redacteur bij het Financieele Dagblad leerde hij dat wat je opschrijft moet kloppen en bij het Algemeen Dagblad dat journalistiek werk door zoveel mogelijk mensen gelezen moet worden. Smit zoekt daarom steeds het optimum tussen betrouwbaar en toegankelijk. In 1998 werd hij hoofdredacteur en uitgever van FEM/De Week. Hij gaf jarenlang colleges aan de Postdoctorale Opleiding Journalistiek aan de Erasmus Universiteit en was van 2011 tot 2015 hoogleraar Journalistieke Vaardigheden aan de Rijksuniversiteit Groningen. Sinds 2005 geeft hij op Nyenrode colleges aan commissarissen in spé, onder de titel ‘board room dynamics’
Roger van Boxtel was lange tijd actief als politicus voor D66 en stond aan het roer bij zorgverzekeraar Menzis. Aansluitend was hij president-directeur bij NS. Naast zijn rol als CEO bij Menzis was hij van 2011 tot 2015 fractievoorzitter van D66 in de Eerste Kamer. In 2015 werd hij aangesteld als interim-directeur bij NS voor een periode van één jaar. Een jaar later werd hij de vaste aanvoerder.
Karin Doms is voorzitter/partner van PIT, Platform voor Innovatie in Toezicht, een landelijk platform van eigentijdse commissarissen en toezichthouders m/v uit verschillende branches die samenwerken aan een nieuwe bestuurscultuur. Daarnaast is Karin directeur/mede-eigenaar van adviesbureau wendmanagement.nl en oprichter van ateliervooraandacht.nl.
Karin Doms is ervaren als toezichthouder bij diverse maatschappelijke ondernemingen. Op dit moment is zij commissaris bij TBV Wonen.
Als voorzitter van de Jonge Klimaatbeweging vertegenwoordigt Aniek Moonen een generatie die de gevolgen van klimaatverandering echt gaat voelen en daarom eist dat politiek en bedrijfsleven nu in actie komen. ‘De lange termijn moet een steeds grotere rol spelen. Minimaliseer de pijn van klimaatverandering voor deze en volgende generaties.’
Sophie Kuijpers komt uit Amsterdam, is 26 jaar oud en advocaat. Al sinds haar studie focust zij zich op duurzaamheid binnen het recht en publiceerde in augustus een veel besproken opiniestuk in de Volkskrant met de titel ‘We kunnen niet op boomer-bestuurders wachten om bedrijven klimaatbewust te maken’. Het stuk werd warm ontvangen door jong en oud waardoor ze haar visie verder mocht bepleiten bij Radio 1 en tijdens de jaarlijkse Dag van de Commissaris.
Sophie pleit voor meer klimaatdeskundigheid én sterke verjonging binnen de boardrooms van Nederland. Haar expertise en maatschappelijke interesse zet zij in bij haar werk als advocaat, het schrijven van opinies en het optreden als spreker.
Leen begon zijn carrière op de Koninklijke Militaire Academie te Breda. Tijdens zijn militaire loopbaan werd hij registeraccountant en heeft daarna dat beroep kort uitgeoefend bij KPMG. Achtereenvolgens werden dat rollen bij KLM, PwC en Nyenrode. Na bijna 10 jaar bestuurd te hebben op Nyenrode is hij nu nog drie dagen per week actief als hoogleraar Corporate Governance en Academic Director van de Board & Governance programma’s aldaar, waaronder het succesvolle commissarissenprogramma. Daarnaast is hij actief als toezichthouder bij diverse organisaties zoals Univé Dichtbij, SNS Reaal Pensioenfonds, Stichting BOOR, het ABP en het IMF in Washington.
Hij is een veelgevraagd spreker en heeft recent samen met Leo van de Voort het boek ‘Exit Fantoomtrots’ geschreven. Leen houdt er een paar hobby’s op na. Hij speelt golf, leest veel, bokst en kookt graag.
Bart Jonker is in 1995 afgestudeerd als Registeraccountant aan de Universiteit van Amsterdam. Sinds januari 2003 is Bart werkzaam als partner binnen de controlepraktijk van Grant Thornton. Sinds 2019 is hij lid van de raad van bestuur van Grant Thornton in de functie van CFO. Binnen het bestuur is hij verantwoordelijk voor clients & markets. Hij is thought leader op gebied van governance, risk en compliance. Hij doceert ondermeer aan de Governance University.
Natuurlijk zorgen wij goed voor je gegevens. In ons privacy statement lees je welke rechten je hebt. Bekijk een volledig overzicht van cookies en vergelijkbare technieken en hoe wij die gebruiken.