Image home

Sollicitatie & CV Advies

Je hebt een interessante vacature gezien voor een rol als toezichthouder of commissaris, maar misschien is het al even geleden dat je gesolliciteerd hebt. Of wellicht heb je als zelfstandig ondernemer nooit een CV gemaakt. Zelfs als je wel een CV hebt, is het de vraag of het specifiek is toegeschreven naar de functie van toezichthouder of commissaris. Jouw CV is jouw visitekaartje en moet een searchbureau of selectiecommissie een juist en positief beeld van jou geven: van de branche die je goed kent, van jouw vaardigheden en specifieke kennis, maar ook van wie je bent als persoon. Een goed CV opstellen kan dan een flinke klus zijn.

Daarnaast is er nog de sollicitatiebrief. Hoe maak je duidelijk dat je beschikt over de juiste motivatie en geschikt bent voor de vacature? Een sollicitatiebrief schrijf je niet zomaar. Goede tips en wat sturing kunnen dan heel waardevol zijn.

Aanmelden

Over deze opleiding

Onze nieuwe service

De NCD werkt samen met Jacoby Mensinga, zelfstandig ondernemer en adviseur voor aankomende commissarissen en toezichthouders, en oud-deelnemer van de Governance Essentials. In 2024 heeft Jacoby meer dan 60 deelnemers van de Governance Essentials training voorzien van waardevol advies, met een gemiddelde beoordeling van 8/10. Vanaf nu bieden we deze service aan alle NCD-leden aan.

 • Inhoud

  Wanneer je interesse hebt in deze service, neem je contact op met Priscilla van den Born en geef je aan of je advies wilt op je CV, sollicitatiebrief of beide.

  Priscilla regelt een Teams-afspraak met Jacoby. Vooraf ontvang je tips en adviezen voor het opstellen van je CV en/of sollicitatiebrief. Een week voor de afspraak stuur je jouw concept CV en/of brief, eventueel samen met de vacaturetekst, naar Jacoby.

  Tijdens de Teams-afspraak krijg je gerichte feedback en adviezen om jouw CV of brief verder aan te scherpen. Ook kun je jouw motivatie voor een toezichtrol bespreken of ontdekken welke toezichtrol bij jou past. Een adviesgesprek duurt een half uur per onderdeel.

  Met deze service weet je zeker dat je een goed CV hebt en een overtuigende brief verstuurt, waardoor je kans op een uitnodiging voor een gesprek zo groot mogelijk is.

 • Experts

  Jacoby Mensinga

  Jacoby Mensinga

  Ondernemer, trainer en onderwijskundige

  Jacoby is sinds 2017 lid van de Raad van Toezicht van Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF en heeft veel ervaring met werving- en selectieprocessen. Ze is zelfstandig ondernemer met Vrouw & Commissariaat en begeleidt potentiële commissarissen en toezichthouders. Jacoby werkt fulltime als trainer en onderwijskundige bij de Academie van De Nederlandsche Bank (DNB) en heeft eerder gewerkt als toezichthouder op pensioenfondsen en als HR beleidsmedewerker bij DNB.

 • Kosten

  • CV-advies: €200 (excl. btw)
  • Sollicitatiebrief-advies: €200 (excl. btw)
  • CV- en brief-advies samen: €300 (excl. btw)

  De NCD stuurt je een factuur.

 • Aanmeldinformatie

  U kunt zich aanmelden door te mailen naar Priscilla van den Born (priscillavandenborn@ncd.nl).

  Aanmelden
No image